Weg met nachtmerries met een DIY dromenvanger: heel veel ideeën voor fantastische decoraties!

door Natasja

29 Maart 2022

Weg met nachtmerries met een DIY dromenvanger: heel veel ideeën voor fantastische decoraties!
Advertisement

Dromenvangers zijn uiterst fascinerende voorwerpen: deze cirkels van in elkaar gevlochten draden, traditioneel versierd met veren en gekleurde hangers, vinden hun oorsprong in de tradities van de inheemse volkeren van Amerika, die aan deze voorwerpen de kracht toekennen om nachtmerries af te weren en te zorgen voor een vredige en rustgevende slaap.

Daarom worden ze vaak bij bedden opgehangen, maar het is niet ongewoon ze ook bij ramen te zien. Of ze werkelijk negatieve energieën en nachtmerries op afstand kunnen houden is betwistbaar, maar hun betekenis en uiterlijk zijn zeker van belang. Er zijn verschillende manieren om ze zelf te maken, ook door te haken. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement
ravelry.com

ravelry.com

Een prachtig stervormig vlechtwerk, gehaakt en bevestigd aan een cirkel (meestal de voorkeursvorm voor het aanbrengen van deze versieringen), waaraan vele franjes hangen die met hetzelfde garen zijn gemaakt. De kleur is aan jou, eventueel passend bij de inrichting van de kamer.

Advertisement
uniqueyarnsco.com

uniqueyarnsco.com

Een andere ingewikkelde en fascinerende bewerking, maar waarvoor een houten borduurring wordt gebruikt. Het kan ook een idee zijn om oude doilies te recyclen en ze om te toveren tot boho-chique decoraties.

fastmade.blogspot.com

fastmade.blogspot.com

Deze voorwerpen kunnen echter ook door kinderen worden gemaakt, die eenvoudigere, maar vrolijke en kleurrijke versieringen zullen maken.

The Craft Cat/YouTube

The Craft Cat/YouTube

Niet alleen cirkels: ook franjes kunnen van een sikkelvormige maan naar beneden vallen!

En je zou het gevlochten gedeelte ook kunnen beperken tot een deel van de cirkel en het dan verrijken met mooie kunstbloemen.

Advertisement

Als je er meerdere maakt, kun je overwegen ze te combineren tot één decoratie om de muur boven het hoofdeinde te versieren.

Drie cirkels voor elke dromenvanger, en je hebt Mickey Mouse!

Advertisement
theupcycledfamily.com

theupcycledfamily.com

Als je drie (of meer) samengebonden takjes als frame gebruikt, ontstaat door het patroon dat je in het midden maakt een decoratie geïnspireerd door de natuur.

Een nog eenvoudiger variant: geen vlechtwerk in de houten cirkel, alleen bloemen en franjes die naar beneden hangen.

Advertisement

De franjes aan de onderkant kunnen ook het uiterlijk van het ontwerp veranderen, afhankelijk van de hoogte waarop ze worden afgesneden, en ze zien er heel mooi uit met veren die naar beneden hangen.

Heb jij wel eens een dromenvanger gemaakt?

Advertisement