Een driehoekig kussen om overal te ontspannen: je kunt het zelf maken met DIY-projecten

door Natasja

03 Maart 2022

Een driehoekig kussen om overal te ontspannen: je kunt het zelf maken met DIY-projecten
Advertisement

Hoe vaak komt het niet voor dat je, om de meest comfortabele houding te vinden, wanneer je op het bed of de bank ligt of zit, het kussen moet opschudden, een ander kussen moet toevoegen of moet zoeken naar het kussen met de beste vorm voor de meest comfortabele ondersteuning? Het soort vulling, en vooral de vorm van de kussens kan van velerlei aard zijn, maar je kunt je huis niet vullen met kussens in alle vormen en maten natuurlijk.

Je zou dus kunnen proberen een driehoekig kussen te gebruiken dat op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Je kunt ze met de hand naaien, maar je kunt ze ook, ook online, in winkels vinden: kijk verder om te zien of deze super veelzijdige kussens misschien iets voor jou zijn.

Advertisement
DIY Triangle Backrest Pillow by Sewing Times

DIY Triangle Backrest Pillow by Sewing Times

Deze heeft een zijden doorsnede in de vorm van een rechthoekige driehoek: de achterkant is dus recht, terwijl de voorkant schuin is. Goed om tegen een rugleuning, muur of hoofdeinde te plaatsen, en hoog genoeg om de rug te ondersteunen. Een cilindervormig nekkussen kan naar wens worden toegevoegd en verwijderd, en het heeft ook een zakje voor een mobiele telefoon. Handig om zowel in de slaapkamer als in de woonkamer te hebben.

Advertisement
Triangular Spa Pillow by Salty Mom

Triangular Spa Pillow by Salty Mom

Een ander model, dit keer met allemaal dezelfde of bijna allemaal dezelfde zijden, en gemaakt van vele samengevoegde cilinders. Deze is ook multifunctioneel, uit te proberen in de verschillende situaties en kamers van het huis.

Ook een eenvoudiger en kleiner exemplaar, zonder zakjes en extra accessoires, komt zowat overal van pas, vooral om de bank eindelijk comfortabel te maken om even op te slapen! Het zou zeker een gemakkelijker project zijn om met de hand te maken, en misschien zou het handig zijn om er meer dan één te hebben voor de verschillende kamers in huis.

Afhankelijk van je behoeften kun je met dit type kussen bijna overal zitten (en het kussen zelf kan als zitplaats fungeren, voor wie graag op de grond zit), maar het kan ook een steun zijn voor boeken of tablets als je op de bank of op het bed zit.

En er zijn ook modellen te kopiëren (of te koop!) die het hoofdeinde eindelijk comfortabel maken, en tegelijkertijd de kamer decoreren. Je hoeft alleen maar de stof en de kleur of het patroon te kiezen die het best bij jouw inrichting passen.

Zou je soortgelijke kussens thuis gebruiken?

Advertisement