Een mooi opgeruimde voorraadkast: schep orde met een paar briljante ideeën!

door Natasja

27 Februari 2022

Een mooi opgeruimde voorraadkast: schep orde met een paar briljante ideeën!
Advertisement

Een gemakkelijk te gebruiken voorraadkast maakt het veel aangenamer en gemakkelijker om kokend tijd door te brengen: het is een echt aanhangsel van de keuken dat wordt gebruikt om alle ingrediënten en keukengerei op te bergen zodat het aanrecht leeg blijft. Het is dus van essentieel belang dat de kast zo georganiseerd is dat alles in één oogopslag te zien is en dat elk voorwerp kan worden gepakt en opgeborgen zonder het risico te lopen dat alles eruit valt. En, met een paar trucjes, kan het ook nog eens mooi zijn om te zien.

Hieronder vind je een aantal ideeën die je kunnen helpen bij het inrichten van een zeer mooie voorraadkast.

Advertisement

Als je potten en houders gebruikt voor de verschillende ingrediënten, zodat je de verpakking kunt verwijderen en het er netter en opgeruimder uitziet, geef dan de voorkeur aan doorzichtige exemplaren, zodat je de inhoud in één oogopslag kunt zien, en nog beter als ze van glas zijn, want die zijn altijd gemakkelijker schoon te maken.

Advertisement

Het is erg handig om op elke houder de inhoud te schrijven, en nog beter dan schrijven met een viltstift zijn de etiketten, die je ook op de computer kunt maken en afdrukken op zelfklevend papier, of met wat vinyllijm kunt aanbrengen.

Denk bij meubelen, of ook in de tussenruimten, aan het aanbrengen van uittrekbare laden en rekjes, eventueel op maat gemaakt. Ze zijn de beste manier om alle beschikbare ruimte te benutten en het gemakkelijker te maken om de voorwerpen die in de voorraadkast zijn opgestapeld, te pakken.

In een wandkast of een kleine ruimte kun je hoefijzervormige planken gebruiken, die een kleiner oppervlak hebben maar het veel gemakkelijker maken om bij elk voorwerp te komen.

Planken op maat zijn perfect voor wandvoorraadkasten: voor elk op te bergen voorwerp wordt de ideale ruimte gecreëerd.

Advertisement

Om de voorraadkast origineler te maken, zou je de deur die de voorraadkast afsluit kunnen verven of ook alleen een paneel op de deur van de ruimte die als voorraadkast wordt gebruikt, te plaatsen.

Als je niet wilt dat je kan ziet wat er in de kast zit, kun je een folie gebruiken om het glas ondoorzichtig te maken.

Advertisement

Heb je geen nis of meubelstuk om te gebruiken? Als je vrije ruimte hebt aan de muur, kun je een mini voorraadkast inrichten met een paar planken... Zelfs in de eetkamer!

Groepeer de bakjes in de voorraadkast volgens soort en kies eventueel ook verschillende vormen volgens de groep, zodat het nog gemakkelijker is om alles snel terug te vinden.

Advertisement

Om geen centimeter ongebruikte ruimte over te laten, moet je ook denken aan alle extra rekjes die je aan de deuren kunt aanbrengen.

En vergeet niet dat draaibare planken en rekjes of draaiplateaus het altijd gemakkelijker maken om voorwerpen in de kasten te zoeken.

Hoe zou jij jouw perfecte voorraadkast organiseren?

Advertisement