Maak van rieten manden fantastische interieurobjecten

door Natasja

25 Februari 2022

Maak van rieten manden fantastische interieurobjecten
Advertisement

Manden van riet, stro of andere natuurlijke vezels zijn ontstaan als nuttige hulpmiddelen voor de meest uiteenlopende taken, maar het uiterlijk van geweven vezels, ook wanneer ze oud en grijs zijn geworden, is nog steeds zeer mooi.

Dus oude picknickmanden, of ronde manden met twee handvatten, maar ook ondiepe manden of zelfs ronde, ovale of vierkante manden met een groot gebogen hengsel in het midden, kunnen allemaal overal in huis blijven geplaatst, waar ze op allerlei manieren zullen worden gebruikt: je kan er de was in verzamelen, of misschien dekens en kussens in de woonkamer in leggen. Maar ze kunnen ook worden gebruikt in verschillende meubelstukken of zelfs worden aangepast om lampenkappen te worden. Bekijk de onderstaande ideeën om ze om te toveren tot mooie, natuurlijk charmante interieurobjecten.

Advertisement

Een van de populairste ideeën is zeker om ze te gebruiken als houders voor netjes houden van meubelplanken, vooral de kasten zonder deurtjes, of oude ladekasten die zijn omgebouwd tot modernere meubelen.

Advertisement
littlevintagecottage.com

littlevintagecottage.com

Rieten manden, ook zonder hengsels, kunnen lampenkappen worden voor DIY lampen en plafondlampen.

De bredere, lagere exemplaren, zoals broodmandjes of bakjes met hogere randen, zien er geweldig uit als ze aan de muur worden gehangen: ze zijn mooi in de keuken, maar ook in de woonkamer of aan de muur achter het bed.

Als de manden met hengsels sterk genoeg zijn, kun je ze gebruiken om hout klaar te houden bij de haard of kachel.

Als ze hogere randen hebben, zijn ze perfect om orde te scheppen: je kunt ze gebruiken op keukenaanrechten, maar ook op bladen in de badkamer of elke andere kamer waar je verspreide voorwerpen wilt verzamelen.

Advertisement

Als je ze als potten wilt gebruiken, is het altijd beter de binnenkant te bekleden met een dik plastic vel, zodat het water dat uit de potten komt, hoe weinig ook, de plantaardige vezels niet doet rotten.

Je zou ze kunnen gebruiken om een ladder uit te rusten met nuttige bakjes in de woonkamer of ook in de badkamer.

Advertisement

Afhankelijk van de gelegenheid kun je thema-composities maken in de vormen die je het mooist vindt.

Als je de natuurlijke kleur niet mooi vindt, of als ze in de loop der tijd zijn verbleekt en aangetast, kun je ze altijd verven om ze een nieuwe look te geven. En misschien nog meer dan het veranderen van de kleur van de hele mand, is het leuk om combinaties van twee of drie kleurenbanden te maken.

Advertisement

Een andere manier om ze te versieren is met macraméwerk aan de rand, eventueel met een contrasterend garen.

Zou je het leuk vinden om met gerecycleerde rieten manden je huis te decoreren?

Advertisement