IKEA planken in de badkamer: 9 suggesties om stijlvol ruimte te organiseren en orde te scheppen

door Natasja

16 Februari 2022

IKEA planken in de badkamer: 9 suggesties om stijlvol ruimte te organiseren en orde te scheppen
Advertisement

De IKEA productcatalogus is zeker uitgebreid en staat vol met oplossingen voor veel verschillende behoeften en smaken. Je oriënteren in de keuze is niet altijd gemakkelijk, en daarom is het nuttig om enkele uitgangspunten en richtsnoeren te hebben om te volgen. Uiteraard moet eerst worden nagegaan of de ruimte in een kamer, zoals de badkamer, vrij is en klaar om te worden uitgerust met een nieuw element, waarbij de juiste maten moeten worden genomen.

De handigste en voordeligste oplossing om orde te houden en voorwerpen bij de hand te hebben, is het gebruik van planken, die de muur vullen precies waar je ze nodig hebt en zonder al te veel ruimte in te nemen. Hier zijn enkele ideeën om je badkamer in te richten met IKEA planken.

Advertisement

SKÅDIS is de serie van de meubelgigant die is ingesprongen op een steeds populairder wordende trend in de binnenhuisarchitectuur: het gebruik van geperforeerde panelen, vroeger typisch voor wandkasten in garages of werkplaatsen, om accessoires op een compacte, dynamische en praktische manier te organiseren. In feite kunnen ze ook in de badkamer worden gebruikt door kleine bijpassende planken waar je maar wilt op het paneel te plaatsen.

Advertisement

Als je daarentegen op zoek bent naar iets dat zo weinig mogelijk ruimte inneemt, dan zijn frameloze en zeer dunne glazen planken wellicht de juiste keuze. Er zijn lange planken die onder de spiegel passen, maar er zijn ook kortere die aan de zijkanten passen.

Als er een hoekje vrij is, is een kleine hoekkast zoals die uit de VESKEN-serie een goedkope oplossing die heel handig kan zijn, en natuurlijk kun je altijd de afwerking met verschillende kleuren verf, eventueel  ook met metallic verf, aanpassen.

Staande handdoekrekken zijn heel mooi om te zien maar nemen ruimte in beslag. Een handdoekrek als dit, dat een beetje lijkt op een miniatuur waslijn, is perfect om onder een wandkast of plank met een vergelijkbare diepte te plaatsen, maar ziet er ook alleen aan de muur mooi uit.

De Hjälmaren wandhanddoekhouder heeft een zeer pakkend ontwerp, en ook een spuitbus is al genoeg om hem trendy te maken, met een koperen afwerking bijvoorbeeld.

Advertisement

Wil je een smalle plank voor die kleinere producten die je even snel kunt pakken? Je kunt ervoor kiezen om een schilderijenplank (MOSSLANDA) te veranderen in een badkamerplank.

Blinde wandplanken, die naar wens kunnen worden geverfd, zijn altijd goed.

Advertisement

En net als schilderijenplanken zijn ook kruidenplanken perfect voor de badkamer: met de rand naar boven gemonteerd zijn het veilige rekjes voor kleinere, delicate voorwerpen, maar met de rand naar benden kunnen ze worden gebruikt als plank met een handdoekhouder.

blondebossbabe.com

blondebossbabe.com

En een beetje plakfolie met een gemarmerd effect (of een ander patroon dat je mooi vindt) kan ook een eenvoudige metalen kast met planken er meteen chiquer uit laten zien!

Wat zijn jouw favoriete ideeën voor het inrichten van de badkamer?

Advertisement