Creatieve bedden: 10 leuke ideeën, van een piratenzeilschip tot een raceauto!

door Natasja

20 Februari 2022

Creatieve bedden: 10 leuke ideeën, van een piratenzeilschip tot een raceauto!
Advertisement

Kinderkamers zijn altijd leuk om in te richten: het zijn de ruimtes waarin je je het gemakkelijkst kunt uitleven en een kleurrijke en creatieve omgeving kunt creëren die de fantasie van de kleintjes stimuleert. Zo kun je je fantasie de vrije loop laten met het behang of de kleur van de muren, de vorm van het meubilair en de keuze van alle decoraties.

Als de kinderen laten zien dat ze van iets in het bijzonder houden, kan een thema worden gecreëerd, dat boten of auto's zou kunnen zijn, met al hun variaties. Zo kan een bed een piratenzeilschip worden, een raceauto, een vrachtwagen en nog veel meer. Hier zijn een paar ideeën om inspiratie uit op te doen, zowel voor het maken van deze structuren vanaf het begin als voor het aanpassen van kant-en-klare bedstructuren.

Advertisement
Tutorial via instructables.com

Tutorial via instructables.com

Een bed met handige geheime vakjes om je buit in te verstoppen, en er is zelfs ruimte onder de matras zoals in opbergbedden. Aangezien het een boot is, lijkt het bijna verplicht hem een naam te geven met een naambord, of ook door hem op de zijkant van de romp te schilderen.

Advertisement
mancaveinvaded.blogspot.com

mancaveinvaded.blogspot.com

Er kunnen structuren worden gemaakt die echt aan piratenschepen doen denken en die een speelplek zijn voor duizend avonturen.

Als je niet zo goed bent in doe-het-zelven, kun je altijd een model bedstructuur kiezen dat lijkt op de lijnen van een scheepsmeubel, en dan details aan de kamer toevoegen, zoals een zeil in plaats van een, of boven het, hoofdeinde en een roer!

Een beetje verf en een boeg aan de voorkant en zelfs een stapelbed doet aan een boot denken!

Iemand heeft een oude motorboot in huis geplaatst en er een bed van gemaakt.

Advertisement
Tutorial via ohhappyplay.com

Tutorial via ohhappyplay.com

Een jeep voor elk kind, compleet met naam: dit is een heel schattig idee voor een alternatief hemelbed.

Om een bed op een auto te laten lijken, hoef je het alleen maar in te lijsten met gevormde houten platen die op een auto lijken, misschien een raceauto of vrachtwagen!

Advertisement

En je kunt je laten inspireren door de lijnen van de modellen die je het mooist vindt, zoals vintage racemodellen.

Voor een stapelbed bijvoorbeeld is het idee van een zwaar voertuig, zoals een vrachtwagen, zeer geschikt.

Advertisement
Tutorial via ikeahackers.net

Tutorial via ikeahackers.net

En als je de juiste inspiratie vindt, hoef je alleen maar een paar kant-en-klare bedstructuren te versieren, zoals in dit DIY-project met het VIKARE bed van IKEA.

Zou je het leuk vinden om soortgelijke originele en fantasierijke bedden te maken?

Advertisement