Van bekers en theepotten tot miniatuurtuintjes: laat je betoveren door deze vetplantcomposities

door Natasja

15 Februari 2022

Van bekers en theepotten tot miniatuurtuintjes: laat je betoveren door deze vetplantcomposities
Advertisement

Vetplanten zijn al enkele jaren populair in de wereld van design en interieurdecoratie. Ze zijn te vinden in verschillende groottes en de schappen van de tuincentra, winkels en supermarkten staan er vol mee: de duizenden soorten vetplanten, veel meer dan alleen cactussen, worden bewonderd om hun gevarieerde vormen en kleuren en gewaardeerd omdat ze gemakkelijk te telen zijn.

Deze kenmerken maken ze geschikt om te worden geplaatst in uitzonderlijke potten en plantenbakken, waar andere, meer gewone planten nooit zouden passen: ze hebben niet te veel grond nodig, zodat ze ook in kleinere ruimten kunnen worden geplaatst, en dit is hoe veel interieurdecoratietrends werden geboren, waar ze de hoofdrolspelers zijn van zeer mooie recyclingideeën. Hier zijn wat ideeën voor het maken van miniatuurtuintjes en vetplantenbakken in oude kopjes, glazen en theepotten.

Advertisement

Aangezien vetplanten ook een substraat van zand of perliet nodig hebben, kun je ze in doorzichtige houders plaatsen, zoals oude glazen, wijnglazen en bierglazen, zodat je ook kunt zien wat er zich onder de grond afspeelt. En eventueel kun je ook een reeks verschillende lagen maken met de verschillende potgrondmaterialen.

Advertisement

Ook in glazen theebekers of koffiekopjes zien de verschillende vetplantjes er prachtig uit!

Wanneer het handvat van een keramische mok, zoals een ontbijtmok, breekt, kun je het zeker repareren, maar het is nog steeds broos... Dus waarom zou je het niet hergebruiken om vetplanten te planten?

Theepotten zijn ook geschikt voor deze vorm van recycling, en hangende planten, zoals bepaalde soorten sedum, passen er heel goed in.

En wat vind je van niet alleen de kom te gebruiken, maar ook de bijpassende schotel? Ze zien er ook prachtig uit bovenop kandelaars of taartplateaus.

Advertisement

Mini glazen potjes of glazen met een handvat zijn ook erg leuke ideeën voor een ongewoon geschenk.

Als je veel plantjes begint te kweken, kun je ze allemaal op een speciale plank zetten, misschien zelfs zelf bouwen.

Advertisement

Het is altijd leuk om de plant als haar te gebruiken, en het handvat van de beker als neus. Je hebt alleen keramische stiften nodig om de ogen te tekenen!

Heb je koperen bekers die je niet gebruikt? Of beschadigde zilveren exemplaren? Ook die kunnen mooie plantenbakken worden voor deze miniatuurtuintjes.

Advertisement

Een theeservies met een dienblad dat een tuin is geworden om bewonderd te worden.

Heb je bekers of kopjes al op een soortgelijke manier gerecycled voor het tentoonstellen van vetplanten?

Advertisement