Een stenen muur in de slaapkamer? 11 ideeën met een unieke charme om je "nest" te versieren

door Natasja

16 Februari 2022

Een stenen muur in de slaapkamer? 11 ideeën met een unieke charme om je "nest" te versieren
Advertisement

Een huis met stenen muren is zeer zeldzaam in stedelijke of moderne contexten, en dit natuurlijke materiaal wordt traditioneel geassocieerd met rustieke inrichtingen, misschien op het platteland of in de bergen. Er zijn echter veel inrichtingsoplossingen waarbij bekleding met steen kan worden geïntegreerd zonder afbreuk te doen aan de eigentijdse uitstraling van het ontwerp, en veel ideeën om bestaande steen te integreren in de uitstraling van de kamer, waarbij een evenwicht wordt gevonden dat altijd fascinerend is.

Dit alles is mogelijk in elke kamer van het huis, ook in de slaapkamer, waar in de meeste gevallen steen de muur achter het bed zelf bedekt, maar soms is het het materiaal dat zich op de andere aftekent. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Net als pleisterwerk van een andere kleur, of behang dat een muur vult met grafische patronen, kan steen een kamer een uniek karakter geven, waardoor deze meteen bijzonder en antieker lijkt.

Advertisement

Niet alleen het soort stenen dat wordt gekozen, maar ook het soort stucwerk dat ze van elkaar scheidt, en de afstand tussen de stenen zullen het uiteindelijke uiterlijk beïnvloeden. Hoe dunner de pleisterstrook, met natuurlijk gevormde (d.w.z. onregelmatige) stenen, hoe rustieker de muur er waarschijnlijk uit zal zien.

De grootte van de stenen moet ook worden bepaald aan de hand van de grootte van het oppervlak dat ze moeten decoreren, afhankelijk van de smaak.

Lichte kleuren, zoals witte verf, versterken de helderheid van kamers en vergroten hun ruimtelijkheid.

Ook aan een stenen muur kunnen planken worden geplaatst. En die kunnenen ook worden gemaakt van kleine stenen platen van hetzelfde type!

Advertisement

Wanneer stenen of bakstenen in een ruimte op een enkele muur worden geplaatst, is het ook mooi om ze te omlijsten met wit pleisterwerk zodat het lijkt of het materiaal eronder wordt onthuld.

Een ander idee, dat ook voor zichtbare bakstenen geldt, is om ze wit te schilderen (whitewashing).

Advertisement

Er zijn ook veel bekledingen te koop van stenen latten van verschillende soorten, of ook verschillende vormen, die een uitgesproken moderne uitstraling hebben.

Voor een rustieke kamer zou de muur met perfect in elkaar passende stenen, als een mozaïek, kunnen worden gevuld.

Advertisement

Ook bestaat de mogelijkheid slechts een gedeelte van de muur met steen te bekleden, die onregelmatige contouren heeft en afsteekt tegen het pleisterwerk op de achtergrond.

Of maak een lijst voor de stenen muur met gipsplaten, of ook metselwerk, om een nis voor het hoofdeinde te maken.

Zou je het leuk vinden om een stenen muur in huis te hebben?

Advertisement