11 geweldige ideeën om oude meubelen te recyclen en je huis op een originele manier in te richten

door Natasja

08 Februari 2022

11 geweldige ideeën om oude meubelen te recyclen en je huis op een originele manier in te richten
Advertisement

Naarmate de tijd verstrijkt, is het onvermijdelijk dat sommige meubelen, vooral als ze al oud zijn, gaan vervelen of zodanig verslechteren dat het kostbaar wordt ze op te knappen. Dus als je erover denkt om ze weg te doen, waarom neem je dan niet een stap terug en bedenk je hoe je een meubelstuk kunt houden nadat je het in iets anders hebt veranderd?

Er zijn een aantal ideeën voor het transformeren van oude en verouderde meubelen, of ook gewoon meubelstukken die niet naar je smaak waren of die niet bij de stijl van de rest van het huis passen: ladekasten, en ook hun laden kunnen andere meubelstukken worden die op een andere manier nuttig zijn, en zoals deze vele anderen. Hieronder volgen enkele voorbeelden voor ispiratie.

Advertisement

De laden van een oud meubelstuk dat je niet meer wilt, of dat je hebt omgebouwd tot iets anders, kunnen ook worden omgetoverd tot kleine open kastjes die je naar wens kunt overschilderen.

Advertisement

Bredere en niet te diepe exemplaren kunnen daarentegen prachtige salontafels worden.

Hier is een idee voor een oude ladekast: verwijder de laden (die je apart kunt recyclen) en maak er een open kast van om misschien serviesgoed in te bewaren - ook op een goed beschutte veranda zou hij mooi staan!

Een bankje voor onder de ramen, gemaakt van een oude kast: een comfortabel meubelstuk met een zeer pakkende vintage stijl.

Een deur kan worden omgetoverd tot een boekenkast door er dunne houten of ook glazen planken in te plaatsen!

Advertisement

Keukenkastjes en -meubelen zijn hergebruikt om een ideaal bed te creëren dat dicht bij een muur met een raam kan worden geplaatst, zodat het overdag ook de perfecte leeshoek kan zijn.

Een zeer populair project is het ombouwen van oude ladekasten tot andere meubelen, zoals een kookeiland!

Advertisement

Heel vaak worden het kleine bankjes. Dit kan echt met ladekasten van elke grootte: kleinere worden net fauteuils met een hogere rugleuning.

Of ze kunnen het perfecte bankje worden voor de kinderkamer.

Advertisement

Oude wiegjes kunnen gebruikt worden om in elke kamer van alles aan de muur te hangen.

Ook hier gerecycleerde ladekasten: voor een kast waarin kinderen hun jassen, rugzakken en schoenen kunnen opbergen als ze van school komen.

Zou je het leuk vinden om oude meubelen op dezelfde manier te recyclen?

Advertisement