Een shabby chic slaapkamer: 13 inspiraties voor een tijdloze romantische kamer

door Natasja

09 Februari 2022

Een shabby chic slaapkamer: 13 inspiraties voor een tijdloze romantische kamer
Advertisement

In shabby chic stijl inrichten betekent het creëren van een delicate en romantische sfeer, die een erfenis lijkt uit een vervlogen tijdperk, als een tijdloze ruimte waar je je kan terugtrekken. Daarom wordt deze stijl vaak toegepast in de meest intieme ruimten van het huis, zoals de slaapkamer, die zo een waarlijk dromerige omgeving wordt waarin je de buitenwereld kan vergeten.

Pasteltinten, kant en voorwerpen die door de tijd zijn versleten en met fantasie zijn gerecycled, zijn de duidelijkste accenten van deze stijl: zo kun je veel vintage-elementen en veel andere, elementen vol tierelantijntjes, invoegen. Bekijk de onderstaande ideeën om de slaapkamer in perfecte shabby chic stijl in te richten.

Advertisement

Verschillende tinten wit met zeer subtiele, bijna onmerkbare nuances van roze tot grijs: het is een zeer lichte kamer waarin het niet zozeer de kleuren zijn die voor de shabby chic sfeer zorgen, maar de stoffen en materialen en hun vorm.

Advertisement

Ook accessoires zijn zeer bepalend voor de sfeer in een kamer: een lamp met tule en kant en een met sierlijsten versierde voet is perfect in deze inrichtngsstijl.

Een waaier van kussens met kussenslopen vol ruches, in pasteltinten van ecru tot poederroze: het zijn perfecte accessoires op het bed of op een fauteuil in de slaapkamer.

Een fauteuil in antieke stijl is ook geschikt voor de shabby chic stijl. Met een bekleding die bij de kleuren van de kamer past, zal het een comfortabele en nuttige aanvulling zijn.

Het is een type inrichting waarin bescheiden elementen worden gecombineerd met elegantere en verfijndere, zoals een hoofdeinde van zeer rustiek gerecycled hout en een vintage kristallen kroonluchter.

Advertisement

Grote, sierlijke spiegels aan de muur achter het bed, en ook aan de zijkant: ze versieren met een antiek vleugje en versterken de helderheid van de kamer.

Wat de spiegels betreft, kan een van de spiegels op de vloer ook worden gemaakt van een oude deur, waarvan de verf nog bladdert.

Advertisement

Oude luiken, deurvleugels of andere onderdelen van kozijnen creatief te recyclen is een andere manier om kamers in shabby chic stijl in te richten.

Een toilettafel is een element dat, als er genoeg ruimte is, niet mag ontbreken!

Advertisement

Een luifel die het bed nog intiemer maakt. Ze kunnen ook gemakkelijk zelf worden gemaakt.

Een leeshoekje bij het raam, afgesloten door een kanten gordijn: echt een droomhoekje!

Advertisement

Ook het textiel dat in deze kamers wordt gebruikt, zal in thema zijn: delicate bloemmotieven, zachte kleuren, strikken en kant. Door ze in een open kast neer te leggen, dragen ze bij aan de sfeer.


Vind je shabby chic slaapkamers mooi?

Advertisement