DIY kralenarmbanden: leer hoe je ze met de hand vlecht, het is snel en gemakkelijk!

door Natasja

04 Maart 2022

DIY kralenarmbanden: leer hoe je ze met de hand vlecht, het is snel en gemakkelijk!
Advertisement

Sommige mensen dragen liever veel gekleurde armbanden, anderen slechts één, meer subtiel en discreet, exemplaar: iedereen heeft een eigen smaak, of verandert haar look afhankelijk van de gelegenheid en de stemming. De accessoires die we dragen vertellen iets over ons, en dit geldt des te meer als we ze zelf hebben gemaakt, zodat we materialen, kleuren en modellen kunnen kiezen naar onze smaak, en ook deze kunnen veranderen.

Daarom is het nuttig te weten hoe je snel en met enkele gemakkelijk te vinden materialen armbanden kan maken voor verschillende gelegenheden, voor een heel seizoen, om een ervaring te herdenken, om de nonchalante look van een of andere gebeurtenis te vervolledigen of ook om aan dierbaren cadeau te geven. Met touwen, koordjes en kralen van verschillende afmetingen, vormen en materialen kun je veel verschillende soorten armbanden maken, ook door een eenvoudige vlecht toe te passen.

Advertisement
manualidades.facilisimo.com

manualidades.facilisimo.com

Voor de sluiting kun je een knoop gebruiken, kralen van welke vorm en kleur je maar wilt, en voor het hoofddeel van de armband kun je koordjes gebruiken, of ook touw. De materialen en afwerkingen kunnen op duizend verschillende manieren veranderen, het belangrijkste is dat het koord dat je kiest de juiste maat heeft om door de gaten in de knoop en in de kralen te passen.

Begin met lange stukken koord af te knippen, vouw ze dubbel en rijg ze door de gaatjes van de knoop (die dus 4 gaatjes moet hebben). Maak vervolgens op één van deze een kleine, strakke knoop net onder de knoop en knip het overblijvende stuk weg. Je houdt maar 3 draden over om te vlechten.

Begin met een normale vlecht, maar voordat je de ene streng overlapt met de andere, steek je er een kraal in. Op deze manier heb je kralen die afwisselend over de hele lengte van de armband zijn gerangschikt, een beetje zoals een visgraat. Je kunt twee strengen van verschillende kleuren combineren, of kleurrijke patronen maken met kralen van verschillende kleuren... Kortom, als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je je helemaal uitleven.

Advertisement

Een soortgelijke methode, waarmee je van eenvoudige kralenarmbanden nieuwe, kleurrijkere en leukere accessoires kunt maken, is door twee identieke metalen (of inderdaad kralen-) armbanden samen te voegen met een koord die van de ene naar de andere loopt en ze samen te vlechten.

En om terug te komen op de vlechtmethode: als je grotere kralen wilt gebruiken, steek er gewoon een in en schuif die naar het midden voordat je de volgende draad bewerkt.

Heb je wel eens soortgelijke armbanden gevlochten?

Advertisement