DIY enveloptasje: 6 geweldige patronen om inspiratie op te doen voor handige en veelzijdige handtassen

door Natasja

07 Februari 2022

DIY enveloptasje: 6 geweldige patronen om inspiratie op te doen voor handige en veelzijdige handtassen
Advertisement

Enveloptasjes begonnen als elegante handtasjes die om de pols werden gedragen, maar omdat ze over het algemeen zacht en klein zijn, werden ze al snel omgevormd tot accessoires die op vele andere manieren konden worden gebruikt. Een enveloptasje kan een handig handtasje zijn om er snel bij te pakken als je even snel een boodschap gaat doen, maar ook een zacht tasje om in je grotere tas te stoppen om alles wat je nodig hebt voor je make-up opgeruimd te houden, het tasje waarin je je essentiële schoonheidsproducten kunt stoppen om mee te nemen in plaats van een beautycase op reis, of als een zachte en praktische houder, dat weinig ruimte inneemt, voor alle andere soorten voorwerpen die je wilt, ook om gemakkelijk in je koffer te stoppen.

Hier zijn enkele ideeën om ze met de hand te maken, met veel verschillende modellen voor elke smaak.

Advertisement
Round Purse Bag by Sewing Times

Round Purse Bag by Sewing Times

Klein en kleurrijk, en ook zacht en gemakkelijk te wassen, een compact stoffen enveloptasje met een afgeronde vorm zoals deze is perfect als make-upkit, maar ook om misschien het essentiële naaisetje, manicurebenodigdheden en nog veel meer in te bewaren.

Advertisement
Tutorial via insewingtimes.blogspot.com

Tutorial via insewingtimes.blogspot.com

Met een stijvere vorm waardoor het bijna een kruising is tussen een clutch en een envelooptas, is deze tas met koordje een iets uitdagender project maar met een heel mooi resultaat. Je kunt je favoriete stof afstemmen op de kunstlederen onderkant die het best bij de kleuren past, en zo het model naar eigen smaak personaliseren. Je zou hem als dagelijkse handtas kunnen gebruiken, of zelfs om naar het strand mee te nemen!

Tutorial via sewmodernbags.com

Tutorial via sewmodernbags.com

Een zachter model, met elegante plooitjes aan beide zijden en de ritssluiting lager verborgen dan de rand van de enveloptas zelf: een model dat het best werkt met effen stoffen, en afhankelijk van de soort stof een handtas is voor elegante gelegenheden of misschien een handig tasje om make-up, sieraden en meer in te bewaren.

Tutorial via mellysews.com

Tutorial via mellysews.com

Een dynamisch en fris model: net een briefenvelop, dun en met een contrasterende voering. Perfect om mee te nemen naar het werk of de universiteit, om alleen het hoognodige bij de hand te hebben wanneer je je koffie- of lunchpauze wilt nemen!

Tutorial via onlinefabricstore.net

Tutorial via onlinefabricstore.net

Het leuke van DIY projecten is dat ze aan elke behoefte kunnen worden aangepast: een enveloptas kan bijvoorbeeld precies de juiste maat hebben om je smartphone in te bewaren, en een snelle wandeling buitenshuis wordt gemakkelijk zonder dat je tassen of rugzakken hoeft te dragen.

Advertisement
Tutorial via makeitindenim.guru

Tutorial via makeitindenim.guru

Een meer ongewoon model: tassen met een geknoopt hengsel. Ze zijn leuk en grappig, en je zou ze ook kunnen maken door spijkerstoffen van een of ander oud, afgedankt kledingstuk te recyclen. Je kunt ze ook versieren met reliëfapplicaties, ontwerpen met kralen en strassteentjes en nog veel meer! En met dat hengsel kun je ze niet alleen om je pols gebruiken, je kunt ze ook gemakkelijk aan het stuur van je fiets hangen.

Vind je deze ideeën voor DIY enveloptassen leuk?

Advertisement