11 perfecte IKEA accessoires en meubelen om orde te scheppen in de keuken

door Natasja

06 Februari 2022

11 perfecte IKEA accessoires en meubelen om orde te scheppen in de keuken
Advertisement

De keuken is de ruimte waarin alles zijn plaats moet hebben, zodat je efficiënt je gang kunt gaan als je kookt. Waarschijnlijk is het de kamer waar deze behoefte nog sterker gevoeld wordt dan in alle andere kamers van het huis, gezien het dagelijks gebruik. En hoewel het opruimen zeker niet vanzelf gaat - integendeel, het vereist dagelijkse inspanning om schoon te maken en op te ruimen - is het ook zo dat als je niet de juiste ruimten hebt om elk voorwerp in op te bergen, is al die moeite eigenlijk verspilde tijd.

Om orde te scheppen, kun je dus een reeks accessoires en meubelen gebruiken waarmee je alle beschikbare ruimte in de keuken kunt benutten, en IKEA biedt een aantal oplossingen om je te inspireren.

Advertisement

Meubelplanken worden vaak niet ten volle benut, maar door kleine, verplaatsbare rekjes er in te plaatsen, vermijd je dat voorwerpen wankel op elkaar worden gestapeld.

Advertisement

Wanneer je kookpannen en steelpannen in de kast opbergt, moet je nadenken over waar de deksels te plaatsen, die je vaak even snel nodig hebt. Het is erg handig om een speciaal accessoire te gebruiken om ze netjes te bewaren in laden, vakken of op planken.

Geen kolommen borden meer die elkaar raken en breken, gebruik bordenrekken die ze netjes stapelen!

Planken en rekken: naast extra planken er boven, kun je er ruimte onder maken met manden om fruit of groenten in te bewaren, maar ook keukengerei of hulpmiddelen (en ze kunnen ook op kantoor van pas komen!).

Een andere manier om groenten en fruit die niet in de koelkast maar in de lucht moeten worden bewaard, netjes te bewaren: netzakken die aan handige haakjes kunnen worden gehangen.

Advertisement

Van kantoor naar de keuken: een handige oplossing voor groenten om buiten de koelkast te bewaren, maar ook voor voedselblikken.

Een goed uitgeruste en compacte wand: er zijn veel rekken vol met gadgets om de wandruimte optimaal te benutten en de aanrechten en laden leeg te maken.

Advertisement

Met planken, rekjes, haken, magnetische elementen om metalen voorwerpen op te plaatsen, zijn deze multifunctionele rekken zeer nuttig.

Er is geen ruimte voor een handig kookeiland om als extra aanrecht te gebruiken, maar misschien wel voor een handig karretje om eten en keukengerei op te zetten!

Advertisement

Nog een handig idee voor wanden, die naar wens kunnen worden ingericht.

Ondiepe en lange schilderijplanken zijn ook perfect voor specerijen.

Welke ideeën vind je het mooiste?

Advertisement