Weg met die schoenen op de vloer: ontdek de handigste oplossingen van IKEA om schoenenrekken in het meubilair in te voegen

door Natasja

26 Maart 2022

Weg met die schoenen op de vloer: ontdek de handigste oplossingen van IKEA om schoenenrekken in het meubilair in te voegen
Advertisement

Ruimte vinden voor de schoenen in je kledingkast is essentieel om te voorkomen dat het elke dag een rommeltje wordt in huis. Als je geen kast, plank of ruimte hebt om als schoenenrek te gebruiken, zal je in een paar dagen waarin je verschillende paren schoenen draagt een puinhoop op de vloer vinden.

Schoenenrekken helpen om de kamer, de inloopkast of ook de hal van het huis opgeruimd te houden. Ze kunnen ook worden gebruikt om schoenen van een ander seizoen op te bergen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in elke kamer kun je een speciaal meubelstuk gebruiken, of manieren vinden om schoenen in vrije kasten en rekken te passen, en meubelgigant IKEA biedt oplossingen voor veel van dergelijke behoeften.

Advertisement

Veel stevige haken netjes gerangschikt op een vrije muur die te klein is voor een schoenenrek: ze zijn minder omvangrijk dan een paar planken om te vullen met schoenen, en je hebt zo minder af te stoffen.

Advertisement

Als je echter niet wilt dat je  schoenen altijd worden blootgesteld aan stof en vuil, kun je nog steeds gebruik maken van de open ruimte in de meubels in de kamer (of ook in de hal) door je schoenen in speciale dozen te doen. Zo ruim je ze op een meer ordelijke en compacte manier op en maak je beter gebruik van de beschikbare ruimte.

Een ander alternatief voor meubelrekken zijn de MURVEL-schoenenopbergers, waarmee je het ene paar schoenen op het andere kunt stapelen, zodat elk paar horizontaal niet te veel ruimte inneemt, maar wel de verticale ruimte vult. Het resultaat is meer schoenen op elke plank, en zeker meer orde.

Als de ruimte voor de schoenen hoog genoeg is voor meerdere paren schoenen, maar niet erg diep, vermijd dan het opeenstapelen van de schoenen en gebruik in plaats daarvan een licht en opklapbaar schoenenrek zoals het GREJIG model.

Als je ook garderobekasten of andere meubels van de Zweedse meubelgigant hebt gekocht, controleer dan of die meubellijnen niet ook accessoires bevatten om als schoenenrek in te richten, zoals bijvoorbeeld het geval is bij PAX.

Advertisement

Geef je de voorkeur aan open oplossingen? Dan zou je kunnen kiezen voor een plank zoals PLATSA, waarop je ook tassen, manden en meer kunt plaatsen.

Dan zijn er nog de schoenenrekken met traditionele zwenkbare schappen, die handig zijn als je vrije ruimte achter een muur hebt.

Advertisement

En met een beetje fantasie kun je ze hangend van de vloer aan de muur bevestigen en er een op maat gemaakte plank overheen zetten: zo worden ze een veel eleganter meubelstuk.

Als je ruimte hebt in een boekenkast of open kast (BILLY of KALLAX behoren tot de bekendste) kun je ook "X"-vormige verdelers maken of online vinden die 4 nuttige vakken creëren om te vullen met schoenen zoals sandalen, lage sportschoenen, slippers en dergelijke.

Zit er een idee bij dat misschien van pas komt?

Advertisement