Heb je extra ruimte nodig in huis? Ontdek op hoeveel briljante manieren je gebruik kunt maken van de ruimte onder de trap

door Natasja

21 Januari 2022

Heb je extra ruimte nodig in huis? Ontdek op hoeveel briljante manieren je gebruik kunt maken van de ruimte onder de trap
Advertisement

Als een huis klein is of er wonen veel mensen, is er nooit genoeg bergruimte, en ook een plekje vinden voor een of ander speciaal gebruik als alle kamers al bezet zijn, wordt een uitdaging. Maar als je nog geen gebruik hebt gemaakt van de ruimte onder de trap, kan dat een aangename verrassing zijn. En het is ook een plaats om stijlvol te worden ingericht, of met een of ander grappige idee, zelfs in een huis dat geen ruimteproblemen heeft.

Een kleine studeerkamer, een extra badkamer, een ingebouwde kledingkast of een voorraadkast, en nog veel meer: er zijn werkelijk vele manieren om dit onregelmatig gevormde deel te benutten, afhankelijk van je behoeften. Kijk eens naar de ideeën hieronder en misschien vind je er wel een die bij je past.

Advertisement

Hoe krap het ook is, als je het kunt vullen met een aantal op maat gemaakte kasten, krijg je ruimte om alles op te bergen, van reserve- en vervangstukken tot schoonmaakhulpmiddelen, minder vaak gebruikt serviesgoed en nog veel meer.

Advertisement

Nog handiger is het om de ruimte uit te rusten met uittrekbare planken, van het soort dat op handige rails loopt: je zou er ruimte kunnen vinden om schoenen uit te trekken bij de seizoenswisseling, of het zou een schoenenrek kunnen worden voor in de hal als je gewend bent op slippers of pantoffels in huis te lopen.

Als het hoog genoeg is, is het een ideale plek voor een extra- en gastentoilet.

Niet zomaar een bergruimte: als de trap dicht genoeg bij de keuken is, wordt het een geweldige voorraadkast die kan worden uitgerust met op maat gemaakte planken.

Als het aan de kamer ligt als een muur, kun je het gebruiken voor een mooie open boekenkast.

Advertisement

Of laat op maat gemaakte meubelen bouwen (maar je hoeft niet per se modules van in de winkel verkochte modellen combineren) om de hele wand van de onderverdieping te bedekken.

Wat dacht je ervan om er de privéruimte van je viervoeter van te maken?

Advertisement

Er zijn duizend ideeën voor een compact en superfunctioneel kantoor.

En met voldoende ruimte wordt het bijna een eigen minikamer, zodat je je beter kunt concentreren terwijl je aan de pc werkt.

Advertisement

Een ruimte met een schuin plafond, zoals de zolder, is ideaal als nis om te ontspannen en te lezen.

En als je een wijnkenner bent, kun je je eigen privé wijnkelder met alle nodige voorzieningen direct onder de trap creëren.

Hoe heb jij gebruik gemaakt van de ruimte onder de trap in je huis?

Advertisement