Moderne douches: laat je verrassen door de vele ideeën om je badkamer met eigentijdse smaak in te richten

door Natasja

20 Januari 2022

Moderne douches: laat je verrassen door de vele ideeën om je badkamer met eigentijdse smaak in te richten
Advertisement

Een moderne douche past goed in een badkamer die modern is ingericht, of wanneer bepaalde designdetails een vage retro charme hebben. Het gaat allemaal om de juiste combinatie van materialen en vormen, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte en met het natuurlijke en kunstmatige licht in de badkamer, dus kies eventueel kleuren die meer of minder licht zijn.

Wanden van glas of metselwerk, glanzende of ondoorzichtige tegels die aan steen doen denken, douchebakken in vintage-stijl of ultramoderne douchekoppen die een echte regendouche in de badkamer creëren. Laat je inspireren door deze en vele andere ideeën in de voorbeelden van moderne douches hieronder.

Advertisement

Oppervlakken vrijmaken van al te veel meubilair, misschien een nis in de muur om de in de douche te gebruiken producten neer te zetten, en voor de rest een eenvoudig glazen paneel dat de doucheruimte scheidt van de rest van de badkamer en zo beschermt tegen spatten: weinig elementen en alles heel licht.

Advertisement

Vaak hebben de glazen deuren die de douche omsluiten geen omlijsting, zodat ze bijna onzichtbaar zijn. En de trend om niet-glanzende tegels met een bijna ruw effect te gebruiken, wordt steeds populairder.

Als er daarentegen een lijst is, kan deze een grafisch element worden, als een hangend geometrisch motief dat in duidelijk kleurcontrast met de wanden, het plafond en de vloer alle andere details aanvult.

Douchewanden worden meestal in hoeken geplaatst, en het is ook mooi om de ruimte die door de transparante glazen wanden wordt omsloten te benadrukken met een bekleding die qua kleur contrasteert met de rest.

Wanneer er voldoende ruimte beschikbaar is en vooral een goede verlichting, kunnen de wanden die de douche omsluiten ook in metselwerk worden uitgevoerd, eventueel niet helemaal tot aan het plafond.

Advertisement

Als je de look van hout in de douche wilt benutten, kun je dat doen met tegels die het uiterlijk van hout nabootsen.

Er zijn ook voorbeelden van douches met een houten douchebak (meestal teakhout), die naar behoren is behandeld en daarom vrij duur is, zodat hij bestand is tegen zo'n vochtige omgeving zonder te worden beschadigd. Het is echter zeldzamer om echt hout op de muren te vinden.

Advertisement

Het idee van een donkere douche, met een kunstmatig verlichte nis voor de shampoo en de douchegel, is erg mooi.

Het zijn ook de douchekoppen die het verschil maken: grote vierkante platen, vaak in het plafond geplaatst, zijn erg mooi en laten het water als regen naar beneden vallen.

Advertisement

Vaste douchekoppen met een ronde of rechthoekige plaat hebben een soortgelijk effect, en worden altijd gecombineerd met een douchekop met een bewegende buis aan de muur.

Een geweldig idee voor een zolder.

Advertisement

Dit ziet er echt uit als een droombadkamer.

Wat is jouw favoriete type douche in moderne stijl?

Advertisement