Laat je gezichtshuid stralen met een zelfgemaakt rijstmasker

door Natasja

20 Januari 2022

Laat je gezichtshuid stralen met een zelfgemaakt rijstmasker
Advertisement

Rijstmeel is een veelgebruikt ingrediënt in veel oosterse schoonheidsproducten, en wordt ook vaak gebruikt in huidverzorging voor thuisgebruik. Rijst bevat ferulinezuur, vitamine B10 en fytaten, die in de huidverzorgingswereld worden gebruikt om de huid te exfoliëren, te verhelderen en te beschermen tegen UV-schade. Deze ingrediënten zijn in industriële producten aanwezig zin hogere concentraties dan die welke worden aangetroffen in gewoon rijstmeel of zelfs in rijst zelf. 

Bij de bereiding van een gezichtsmasker is het dus een goed idee om enkele andere natuurlijke ingrediënten toe te voegen om het voedender te maken. Het wordt aanbevolen om volkorenrijstmeel te gebruiken.

Advertisement
Pixabay, Pexels

Pixabay, Pexels

De bereiding van een masker met volkorenrijstmeel is heel eenvoudig. De noodzakelijke ingrediënten zijn:

  • 5 eetlepels volkorenrijstmeel
  • 3 eetlepels melkpoeder
  • 1 eetlepel EVO olijfolie of zoete amandelolie (gebruik dit niet als je een zeer vette huid hebt)
  • Rozenwater (een paar eetlepels zijn genoeg)

Hoe gaat je te werk?

  1. Meng de rijstbloem met de melkpoeder
  2. Voeg de olie toe
  3. Voeg geleidelijk het rozenwater toe tot je een kleverige, dikke pasta hebt
  4. Verdeel het mengsel over je gezicht in een gelijkmatige laag
  5. 15 minuten laten inwerken
  6. Maak je vingers nat om het masker in de huid te masseren en je gezicht zachtjes te scrubben.
  7. Neem een schone katoenen handdoek of doek, maak deze nat en gebruik het om de pasta van je gezicht te verwijderen
  8. Spoel je gezicht af met lauw water om alle resten te verwijderen.

Dit is een zeer zacht masker dat je een- of tweemaal per week kunt herhalen.

Je kunt de rijst ook rechtstreeks gebruiken: het is altijd beter als het volkoren is en het zal iets langer duren om het klaar te maken. Je moet het 3 of 4 uur laten weken, dan het melkachtige water dat het heeft geproduceerd afgieten, en vervolgens de kom drie keer opnieuw met water vullen, het een beetje met je handen bewegen en het water laten weglopen. Bij de derde keer zal het weg te gooien water doorzichtig zijn en is de rijst klaar om te koken (gekookt of beter nog gestoomd). Het moet een kleverige consistentie krijgen, en vervolgens tot een crème worden gepureerd. Eenmaal koud, kun je de andere hierboven genoemde ingrediënten toevoegen om een consistentie te bereiken die je op je gezicht kunt aanbrengen.

Heb je wel eens een soortgelijk masker geprobeerd?

 

 

Advertisement