Wit en hout voor interieurs: 12 verbazingwekkende voorstellen voor een fantastisch huis

door Natasja

14 Januari 2022

Wit en hout voor interieurs: 12 verbazingwekkende voorstellen voor een fantastisch huis
Advertisement

Bij het ontwerpen van het interieur van een huis is de eerste keuze voor muur- en plafondkleuren meestal wit: een neutrale kleur die de helderheid van de ruimten versterkt, waardoor ze groter en luchtiger aanvoelen. En als het gaat om details van de binnenhuisinrichting, is hout zeker het materiaal bij uitstek, zowel voor structuurelementen als voor meubilair of woonaccessoires.

Samen vormen deze twee karakters een eenvoudige en elegante combinatie die het regelmatig terugkerend element van het hele huis kan worden, het element dat de kleurkeuze in elke kamer inspireert. En wit kan worden gecombineerd met zeer lichte en natuurlijke beige of grijze tinten, net zoals hout, dat over het algemeen licht is, soms donkerder tinten kan hebben. Kortom, het paar "wit + hout", in zijn essentie, wordt zeer veelzijdig, en kan worden gecombineerd met veel verschillende stijlen.

Advertisement

Parket, keukenkasten en krukjes allemaal van licht hout in een omgeving die beheersd wordt door wit op alle andere oppervlakken.

Advertisement

Zo'n groot plafond zou er een beetje kaal hebben uitgezien zonder elementen om het te verlevendigen: de houten balken geven een mooie rustieke toets in een moderne uitvoering.

Hout is ook een perfecte match voor natuurlijke vezels zoals bies, raffia, stro en dergelijke, die dan ook kunnen worden gekozen voor woonaccessoires.

Als de kamers erg groot zijn en veel natuurlijk licht hebben, gaat donker hout ook goed samen met witte muren en meubelen.

Wit hout op de vloer, en een andere kleur op de muur achter de televisie en voor de balken aan het plafond: hoewel het heel licht is, komt het heel goed tot zijn recht in een volledig witte kamer.

Advertisement

De uitgestrektheid van hout kan ook alleen het plafond bedekken, terwijl de rest van de kamer een schaal van wit en grijstinten heeft.

Het is een combinatie die echt overal mooi is, ook in de slaapkamer.

Advertisement

En je zou het hout ook alleen voor de muur achter het bed zelf kunnen bewaren.

Of, aangezien een witte kamer echt een canvas is waarop naar believen kan worden gedecoreerd, is het benadrukken van het hout zelf door te kiezen voor een bedframe met opvallende nerven een keuze om te overwegen.

Advertisement

In de badkamer is hout niet zo populair, omdat het een vochtige omgeving is die het behoud ervan in gevaar brengt, maar ook daar is het echt heel mooi.

... Ook als het maar een paar kleine planken zijn...

Advertisement

... En kijk eens naar het effect van een visgraat parketvloer in een overwegend witte badkamer.

Zou je het leuk vinden om met deze klassieke combinatie je huis in te richten?

Advertisement