Maak een hoekelement om twee eenpersoonsbedden samen te voegen in de kinderkamer

door Natasja

12 Januari 2022

Maak een hoekelement om twee eenpersoonsbedden samen te voegen in de kinderkamer
Advertisement

Wanneer er in een kamer twee eenpersoonsbedden staan, die geen stapelbedden zijn, maar twee naast elkaar staande zijden beslaan, is het onvermijdelijk dat er een vierkante spleet ontstaat tussen de uiteinden van elk bed.

Dit is het geval in kamers waar twee kinderen of tieners slapen, omdat het op deze manier opstellen van de bedden in plaats van ze tegen tegenover elkaar staande muren te plaatsen of ze in het midden tegen elkaar te zetten, vaak de beste oplossing is om privacy te creëren (de bedden staan eigenlijk vrij los van elkaar), zonder al te veel ruimte in te nemen en twee hele muren vrij te laten, evenals het midden van de kamer. Kortom, het is een opstelling die meestal de minste mogelijke ruimte inneemt. Maar wat te doen met die ruimte tussen de twee bedden? In plaats van deze ruimte te vullen met een eenvoudige tafel, zou je kunnen overwegen een, hoekig, meubel in te voegen met planken, dat als een torentje tussen de twee bedden oprijst, om op heel veel verschillende manieren te worden gebruikt.

Advertisement
Tutorial via ana-white.com

Tutorial via ana-white.com

In de link https://ana-white.com/woodworking-projects/corner-unit-twin-storage-bed vind je een handleiding voor een DIY project waarmee je een hoekmeubel kunt maken dat je precies tussen de twee bedden kunt plaatsen, om een ideale "L" te maken die door de twee bedden wordt gevormd. Het heeft een model dat geïnspireerd is op de meeste van dit soort meubelen, die ook te koop zijn: een vierkante basis met een zijde zo lang als de korte zijde van elk van de bedden, en daarbovenop planken die een vijfhoekige vorm creëren. Er is geen scherpe rand die naar het midden van de kamer wijst, maar er zijn planken die in de richting van elk bed wijzen.

Advertisement

Als de bedden zo worden opgesteld dat de hoofden naar de hoekkast zijn gericht, fungeert deze als nachtkastje voor elk van de personen in de kamer, zodat er geen twee afzonderlijke meubelstukken naast elk bed hoeven te staan.

Over het algemeen zijn de bedden die met dit hoekelement verbonden zijn, opbergbedden, met handige opbergruimtes aan de zijkanten of ook onder de bedbodem zelf.

Ook met een scherpe rand, d.w.z. met behoud van een kubusvorm, is dit meubel zeer mooi om naar te kijken. En ze kunnen worden gemaakt van hetzelfde hout als de bedframes, of wit worden geverfd of in een kleur die contrasteert met de rest van het meubilair.

Er zijn mensen die dit idee in een andere richting hebben ontwikkeld, door een kolom van boekenplanken tot aan het plafond te laten reiken.

Advertisement

En de kant die het hoekkastje raakt, hoeft niet per se het hoofdeinde van het bed te zijn: je zou hem iets lager kunnen laten en als mediaconsole gebruiken, en er dus een tv of monitor op te zetten, en elke persoon die op het bed ligt met zijn voeten naar de gedeelde hoek gericht, kan zo comfortabel de beelden op het scherm zien!


Zou je het leuk vinden om de kamer van de kinderen ook zo in te richten?

Advertisement