Hoe schuifdeuren gebruiken om ruimte te besparen in huis en smaakvol in te richten

door Natasja

11 Januari 2022

Hoe schuifdeuren gebruiken om ruimte te besparen in huis en smaakvol in te richten
Advertisement

Schuifdeuren zijn een geweldige manier om ruimte te besparen in huis, vooral in kleine ruimtes zoals badkamers, voorraadkasten, kledingkastruimten en dergelijke. En op dezelfde manier winnen ze aan nuttige ruimte in de kamer wanneer ze in plaats van de traditionele deuren van verschillende meubelstukken worden gebruikt.

Wanneer je vanuit een grotere ruimte of een dienstruimte (zoals een gang of een hal) toegang moet hebben tot een kleinere ruimte en er voldoende ruimte is op de muur naast de deur, betekent de keuze van een schuifpaneel in plaats van een scharnierende deur dat er meer vrije ruimte overblijft, die dan ook kan worden ingericht op de punten aan weerszijden van de deur. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement
Tutorial via placeofmytaste.com

Tutorial via placeofmytaste.com

Een mooie DIY schuifdeur die in elke kamer van het huis past.

Advertisement
Tutorial via thelearnerobserver.com

Tutorial via thelearnerobserver.com

Deze dubbele deur, gemaakt van oude deuren en overgeschilderd in een donkere kleur om hem een moderne en geraffineerde uitstraling te geven zonder het rustieke tintje te verliezen, werd gebruikt voor de ingang van de badkamer, maar zou ook goed staan als ingang van de keuken.

Tutorial via swiftfit.net

Tutorial via swiftfit.net

Wanneer de toegang tot de badkamer vanuit de slaapkamer (of zelfs vanuit een inloopkast) komt, is het erg handig om de schuifdeur te gebruiken als steun voor een grote spiegel om je uiterlijk te controleren voordat je het huis verlaat.

Er zijn vele modellen, afhankelijk van het materiaal dat voor de deur zelf is gebruikt, maar ook van het type rail en het schuifsysteem dat bovenaan wordt gebruikt.

Tutorial via champagnechaos.com

Tutorial via champagnechaos.com

Schuifdeuren zijn ook geschikt om een ruimte, zoals de woonkamer of de zitkamer, af te scheiden van de rest van het huis. In plaats van deuren die de ruimte afsluiten, scheiden ze dus ruimtes zonder ze te isoleren. En dit doen met enkele transparante panelen (zoals oude ramen of gelaagd glas), of zelfs met een idee als deze houten deuren met webbing vakken, is een geweldige oplossing.

Advertisement

Met spiegels beklede schuifdeuren zijn vaak de voorkeursoplossing voor het afsluiten van kledingkasten in slaapkamermuren.

Als je toevallig de vleugels van enkele oude deuren of lange vensterluiken kunt redden, is het geweldig om ze te hergebruiken als de twee helften van een schuifdeur in huis.

Advertisement

Een andere plaats waar ze vaak worden gebruikt is voor de toegang tot de voorraadkast, en in dat geval zijn deuren die eruit zien alsof ze uit een oude schuur komen, gemaakt van rustiek hout, ideaal.

Een leuk idee, en niet alleen voor de kinderkamer, is een houten schuifdeur die bekleed is met een schoolbord waarop je van alles kunt schrijven.

Advertisement

En wat dacht je van een boekenkast die langs de muur loopt en de deur wordt die de kamer afsluit? Het is bijna alsof je een geheime kamer hebt!

Tutorial via hometalk.com

Tutorial via hometalk.com

Ze zijn ook perfect voor kleinere meubelen, zoals een dressoir, het kookeiland in het midden van de keuken of de TV-consoletafel in de woonkamer.

Heb je al schuifdeuren in je huis geplaatst?

Advertisement