IKEA PLATSA: 10 onweerstaanbare ideeën voor een fantasierijk gebruik van dit meubelserie

door Natasja

05 Januari 2022

IKEA PLATSA: 10 onweerstaanbare ideeën voor een fantasierijk gebruik van dit meubelserie
Advertisement

De PLATSA meubelserie van de Zweedse meubelgigant IKEA bestaat uit vele elementen van verschillende afmetingen, die allemaal een extreme eenvoud van vorm gemeen hebben. Zij zien eruit als blokken met scherpe randen en gladde oppervlakken, in de basisvorm zonder handgrepen of knoppen aan de deuren.

Het is dan ook een van de vele modulaire systemen van dit beroemde meubelmerk, altijd ontworpen om naar behoefte met elkaar te worden gecombineerd om het meubilair te creëren dat echt nodig is en dat het beste past bij de beschikbare ruimte. Als je van de uiterst minimale en eenvoudige stijl van PLATSA houdt, laat je dan inspireren door enkele ideeën om deze meubelen in de inrichting te integreren.

Advertisement

Bijna als futuristische monolieten: deze eenvoudige witte, schijnbaar zeer sterke parallellepipeda zijn een grote, ruime en comfortabele kledingkast. Naast een plek voor je kleren, kun je ook in het midden op de zitplaats zitten.

Advertisement

Moet je de ruimte onder een trap of een schuine zolder opvullen? Gebruik de verschillende elementen van dit systeem alsof het treden zijn die de inclinatie van de trap volgen.

Een modern, compact opbergbed: er is ruimte onder het matras en verder een wand aan het voeteneinde vol handige vakjes, die je op een punt open kunt laten om geen benauwde wand te hebben en er licht door te laten.

Een ander idee voor een opbergbed: aan het voeteneinde van het bed zijn ladeblokken aangebracht, en deze keer met kleine ladeknopjes. Ook boven het hoofdeinde andere kastjes in dezelfde stijl. Dergelijke eenvoudige, geometrische vormen komen ook goed tot hun recht in een kamer met verschillende kleuren op de muren en de vloer.

Een kastombouw om een slaapbank te omlijsten: het is perfect voor de woonkamer die indien nodig een slaapruimte voor gasten wordt.

Advertisement

Een comfortabele bank om op te zitten, maar met opbergruimte erin: hij staat prachtig aan de zijkant van een woonkamer, maar kan ook de oplossing zijn om onder een raam in te richten en een soort DIY leeshoekje te creëren.

Met rechte, eenvoudige poten vormen de verschillende elementen van de serie samen een lang meubel voor de woonkamer, waarop vervolgens de televisie kan worden geplaatst.

Advertisement

Voeg details toe in verschillende materialen en kleuren en onmiddellijk komt het witte canvas dat dit meubel is met een persoonlijke smaak tot leven.

Vind je ook niet dat deze perfect bij elkaar passende combinatie een klein deel van de muur uitstekend heeft benut?

Advertisement

Meestal zijn deze meubelen in het wit, maar ze zijn ook prachtig in het zwart!

Zou je het leuk vinden om je huis met de PLATSA serie van IKEA willen inrichten?

Advertisement