Wil je orde scheppen in de badkamer? Help jezelf met veel accessoires en briljante tips

door Natasja

20 Juni 2024

Wil je orde scheppen in de badkamer? Help jezelf met veel accessoires en briljante tips
Advertisement

Een opgeruimde badkamer is eenvoudig te gebruiken en nog gemakkelijker schoon te maken. Opgeruimd staat netjes betekent echter niet dat alles uit de badkamer moet worden verwijderd: als je alles wat je nodig hebt gebruiksklaar wilt hebben zonder dat de oppervlakken die je het meest ziet en gebruikt, vol raken, kun je, om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, een reeks accessoires gebruiken die je kunt kopen of ook zelf kunt maken.

In feite kun je opberghouders zelf maken of ze van voorwerpen maken die oorspronkelijk voor andere doeleinden waren ontworpen, je hebt alleen het juiste idee nodig. Hieronder kun je een paar voorbeelden zien.

Advertisement

Zelfklevende haken aan de binnenkant van kastdeuren om haartangen of borstels en andere accessoires aan op te hangen die zo geen ruimte innemen op zichtbare planken.

Advertisement

Een van de populairste en handigste trucs is het gebruik van tijdschriftenhouders, die gemakkelijk stevige houders worden en met voorwerpen gevuld kunnen worden waarbij met hun schuine opening ook de inhoud gemakkelijk te bereiken is.

Ze worden in kasten gebruikt, maar ook erbuiten, of aan een muur. Als ze smaller en ondieper zijn, kunnen ze worden gekanteld, zodat de inhoud er niet uitvalt.

Voor alle schoonheidsproducten die in ampullen of kleine verpakkingen zitten, kun je doorzichtige plastic bakjes gebruiken die je aan de kastdeuren kunt vastmaken.

Ook voorwerpen die oorspronkelijk voor andere doeleinden waren ontworpen, kunnen worden gebruikt, zoals fruitschalen met verschillende niveaus, waarin veel badkamerspullen kunnen worden geplaatst.

Advertisement

Metalen manden die aan de muur worden bevestigd, worden handige houders voor föhns (of stijltangen, borstels en nog veel meer).

Maar je kunt ze ook gebruiken aan de zijkant van sommige kasten, of ook om toiletpapier in op te bergen in de buurt van het toilet, als ze diep genoeg zijn.

Advertisement

Ligt er altijd een heleboel kinderspeelgoed in of rond het bad voor de kinderen? Bewaar ze in een plastic netje dat aan de muur hangt!

Of je kan een rail met veel manden monteren: het speelgoed is dan klaar voor gebruik en gemakkelijk op te bergen.

Advertisement

Voor handdoeken of ook rollen toiletpapier kun je manden (rieten, ijzeren, houten kisten, maar ook brede PVC-buizen) aan de muur bevestigen en ze erin schuiven.

Tandenborstel, tandpasta en vele andere nuttige voorwerpen nemen geen ruimte in rond de wastafel, maar worden handig opgehangen.

Advertisement

Hout, glazen potten en ijzeren riemen: er is niet veel voor nodig om een ruimtebesparende en handige make-upaccessoireshouder te maken.

Wat zijn jouw favoriete oplossingen om orde in de badkamer te scheppen?

Advertisement