Stenen muren: 12 fantastische inspiraties voor het decoreren van verschillende kamers in huis

door Natasja

06 Januari 2022

Stenen muren: 12 fantastische inspiraties voor het decoreren van verschillende kamers in huis
Advertisement

Steen is misschien wel een van de meest stijlvolle en gewilde van alle materialen waarmee je kunt besluiten een muur te bekleden, of beter nog, te bouwen. Afhankelijk van het type en de manier waarop het de zichtbare oppervlakken bekleedt, kan het een rustieke of moderne toets geven aan de inrichting, maar altijd door een natuurlijk element in de ruimte in te voegen dat een uniek evenwicht geeft.

Het kan gaan om ruwe en poreuze stenen, gepolijste platen, bakstenen of zelfs ronde kiezelstenen die nauwelijks boven het pleisterwerk uitsteken. Het kan het materiaal worden dat bepaalde elementen in de inrichting benadrukt, een natuurlijke accentmuur in de woonkamer, de backsplash in de keuken, de achterwand van de doucheruimte of een decoratie voor de slaapkamer. Bekijk hieronder op hoeveel manieren je steen kunt gebruiken om de muren van je huis te bekleden.

Advertisement

Witte platte keien voor de backsplash van de keuken: als de echte te duur zijn, kun je ook zelfklevende bekledingen overwegen die hun uiterlijk imiteren!

Advertisement

Ruwe stenen die uit het pleisterwerk tevoorschijn komen: wanneer de oorspronkelijke muur van het huis op deze manier is gemaakt, zou het zonde zijn deze te verbergen, maar het stucwerk tussen de stenen verhogen is het compromis voor degenen die een modernere look willen. En ook hier bestaan er bekledingen die deze ideeën imiteren.

Niet alleen de muren van de kamers, maar ook de zijkanten van belangrijke elementen van de inrichting, zoals een kookeiland dat de keuken scheidt van de rest van de kamer.

Rivierstenen accentmuur: echt of fotografische trompe l'oeil?

Steen op de muren gaat heel goed samen met wit pleisterwerk en hout op de muren en voor de kozijnen, eventueel ook een iets rustieker soort.

Advertisement

Wil je water zien sijpelen in de stenen bekleding van een douche? Met echte steen is het effect prachtig, hoewel misschien behangpapier van verschillende duurzame en afwasbare soorten gemakkelijker te verzorgen is bij het schoonmaken.

Een uitstekend compromis vol stijl: een soort mozaïek van kleine gladde steentjes, geëgaliseerd door het massieve gebruik van stucwerk ertussen, zodat de muur zo glad mogelijk is.

Advertisement

Alleen de hoek van de badkuip bedekt met steen, maar dan nep!

Stenen bakstenen in een grote loft ingericht met klassieke smaak: een zeer stijlvol eclectisch geheel.

Advertisement

Scandinavische stijl met meer rustieke elementen: nog zo'n onweerstaanbare combinatie.

In de slaapkamer, pleisterwerk dat niet alles bedekt en zelfs een deel van de onderliggende laag onthult: het wordt gedaan met bakstenen, maar er zijn ook voorbeelden met stenen!

Advertisement

Wanneer gladde ronde kiezelstenen mozaïektegels worden, ontstaan unieke kunstwerken!

Vind je het leuk om met steen te decoreren?

Advertisement