11 creatieve ideeën om meubelen en inrichtingsaccessoires met PVC-buizen te maken

door Natasja

06 Februari 2022

11 creatieve ideeën om meubelen en inrichtingsaccessoires met PVC-buizen te maken
Advertisement

PVC-buizen zijn materialen die gewoonlijk in de bouw worden gebruikt, en dus voor een zuiver instrumenteel doel dienen, maar omdat deze buizen licht, sterk en vooral vrij goedkoop zijn, worden ze al jaren gebruikt in de wereld van creatieve DIY projecten. Aangezien het, afhankelijk van de lengte en de diameter van de buizen, hun kleur en vervolgens alle mogelijke hulpstukken om ze samen te voegen, modulaire objecten zijn in een ontelbaar aantal verschillende vormen, zijn ze gebruikt om werkelijk alles te creëren.

Meubelen die veel duurdere alternatieven vervangen of inrichtingsaccesoires met verrassende en vaak grappige ontwerpen: ontdek enkele ideeën om PVC-buizen om te toveren tot originele creaties waarmee je je huis kunt inrichten.

Advertisement
Tutorial via ehow.com

Tutorial via ehow.com

Een rek voor boeken, die perfect aangepast kan worden aan de afmetingen die nodig is om elke ruimte te vullen. Bovendien zijn PVC-buizen zeer bestendig, zodat de planken (waarvoor je je favoriete hout kunt kiezen, maar ook andere materialen) een aanzienlijke gewichtsbelasting zullen kunnen dragen.

Advertisement

Kleine tafeltjes en krukjes: deze kunnen ook worden gemaakt met een PVC-frame in verschillende kleuren, of misschien speciaal geverfd om op verschillende materialen te lijken, zoals gietijzer of ijzeren buizen.

Als je de ruimte boven het toilet in de badkamer moet inrichten, is een PVC-kastje gemakkelijk, goedkoop, licht maar duurzaam.

Zou je het mooi vinden om het bed te omhullen met de gordijnen van een baldakijn met een eenvoudige en functionele constructie? Het met PVC-buizen maken is een gemakkelijk aan te pakken project.

Heb je manden nodig om wasgoed te verzamelen en te sorteren? Je zou ze kunnen maken van PVC en oude lakens.

Advertisement

Een extra licht en handig droogrek dat je buiten kunt laten staan.

Tutorial via downblisslane.com

Tutorial via downblisslane.com

Een gordijnroede kan ook van PVC gemaakt zijn, misschien zwart of een andere donkere kleur. En op dezelfde manier zou je dit idee kunnen gebruiken voor het douchegordijn.

Advertisement

Grotere, kleurrijke buizen voor een open kast die zoals je maar wilt in elkaar kan worden gezet, in een leuke industriële stijl met een zeer pop-gevoel.

Tutorial via diyeverywhere.com

Tutorial via diyeverywhere.com

Een tafellamp: het echte werk is het vinden van transparante buizen, maar het kan ook met andere buizen die gemakkelijker te vinden zijn, eventueel overgeschilderd in andere kleuren.

Advertisement

Een dergelijke lamp zal zeker opvallen, ook zonder speciale kleurbuizen.

Wil je in bed in alle comfort je smartphone of tablet gebruiken? Je zou een houder op maat kunnen maken met PVC-buizen!

Heb je wel eens voorwerpen met PVC-buizen gemaakt?

Advertisement