Kaarsen om het huis te decoreren: laat je inspireren door vele eenvoudige en stijlvolle ideeën!

door Natasja

08 Januari 2022

Kaarsen om het huis te decoreren: laat je inspireren door vele eenvoudige en stijlvolle ideeën!
Advertisement

Een brandende kaars geeft altijd een elegante toets aan elke kamer, vooral als hij op een zorgvuldige en spectaculaire manier wordt neergezet. De sfeer die wordt gecreëerd door het zachte, flikkerende licht van een vlam is niet te evenaren, en als de kaarsen ook nog aangenaam geparfumeerd zijn, is het echt een verwennerij.

En als de kandelaar waarin ze staan mooi is, zijn het eigenlijk decoraties die ook zonder ze aan te steken bewonderd kunnen worden. Hier volgen enkele ideeën voor het maken van dit soort prachtige decoraties met kaarsen.

Takjes van in water hangende planten, zoals eucalyptus, zijn altijd erg mooi. Dan, in de hals gestoken als een dop, een kaars in je favoriete kleur.

Advertisement

Ook als je geen jonge eucalyptustakjes bij de hand hebt, kunt je elke andere plant gebruiken.

Op dezelfde manier kun je waxinelichtjes gebruiken om op het water te laten drijven, eventueel in hoge vazen die net iets breder zijn dan de waxinelichtjes zelf.

Een cilindervormige kaarsenhouder in een iets grotere glazen kom: in de cilinder de kaars, in de kom water om bloemen te laten drijven.

Kaarsjes in kopjes gevuld met koffiebonen: ook andere houders zijn prima, of de koffie kan vervangen worden door gedroogd fruit, granen of kiezelstenen.

Advertisement

Een bundel rechte stokjes als basis voor kaarsen: deze miniatuurbundel kun je vervolgens versieren met koorden en bessen om de bundel bijeen te houden, maar ook met scheuten van klimop of soortgelijke planten!

Neem grote kaarsen en versier ze met touw of koord met kralen, schelpen of andere versieringen erop geplakt!

Advertisement

Alle steentjes, ook eenvoudige kiezels, kunnen worden schoongemaakt en vervolgens met verf worden bespoten om de kandelaars op een originele manier te versieren.

Peulvruchten en zaden kunnen worden gebruikt rondom kaarsen in hun glazen houders.

Advertisement

Als je weet hoe je glas moet snijden, kan elke fles een stolp voor kaarsen worden, waarbij de hals als ontluchtingsopening fungeert.

Oude trechters gerecycled als kaarsenhouders.

Advertisement

Een ministrandje in deze glazen kommen om als kaarsenhouders te gebruiken.

Een tijdloos idee met een licht gotische charme: de kaars met druppels op de hals van de fles.

Advertisement

Als je mooie design dienbladen hebt om op je salontafel te zetten, zou je ze kunnen vullen met mos en er kaarsen tussen zetten.

Je kunt ook de kaarsbasis bedekken met gebreide of gehaakte werkjes.

Op welke manier zou jij je huis met kaarsen willen decoreren?

Advertisement