Recycle pallethout om fantastische decoratieve borden te maken om je huis te personaliseren

door Natasja

31 Januari 2022

Recycle pallethout om fantastische decoratieve borden te maken om je huis te personaliseren
Advertisement

Iedereen die een DIY project wil uitvoeren, zal waarschijnlijk wel eens met pallethout te maken krijgen: palletlatten komen op talloze manieren van pas, van het maken van nuttige voorwerpen en zelfs meubelen tot eenvoudige decoraties om het huis te verfraaien. En terwijl je voor het eerste hout nodig hebt dat bij voorkeur in goede staat is, kun je voor decoraties soms manieren vinden om zelfs de meest versleten planken te recyclen.

Met pallets zou je bijvoorbeeld verschillende soorten borden kunnen maken, zoals welkomstborden, naambordjes om buiten het huis op te hangen of ook schilderijtjes en andere ideeën om overal in huis op te hangen of neer te zetten en te personaliseren met doe-het-zelven. Bekijk hieronder enkele ideeën.

Advertisement
salvagedinspirations.com

salvagedinspirations.com

Wat je ook met de planken van een pallet wilt doen, je moet er altijd voor zorgen dat je ze goed schuurt, zodat niemand gewond raakt door houtsplinters tijdens het werk of ook nadat het eenmaal klaar is.

Om te versieren en te schrijven wat je maar wilt, kun je sjablonen gebruiken: je kunt sjablonen kopen, maar je kunt ze ook zelf schrijven of op de computer maken en ze dan afdrukken en uitknippen.

Advertisement
creativeramblingsblog.com

creativeramblingsblog.com

Als je een bord wilt maken met meerdere planken samen, kun je ook hout aan de achterkant gebruiken om ze stevig aan elkaar vast te maken, door ze kruiselings te verbinden.

Zodra je het gewenste sjabloon hebt gemaakt, hoef je het alleen nog maar te schilderen, en kan je kiezen wat je maar wilt.

Motiverende zinnen, gedichten, citaten of ook gewoon betekenisvolle woorden, met of zonder tekeningen eromheen, bieden een oneindig aantal keuzemogelijkheden.

Dit zijn leuke ideeën om verschillende ruimtes in huis aan te duiden, zoals de keuken, de washoek en dergelijke. Vooral als je in een rustieke stijl hebt ingericht.

Advertisement

Voor hondenliefhebbers, of elk ander dier dat je in huis hebt!

Niet alleen woorden: je kunt het hout gebruiken voor allerlei versieringen, zoals gestileerde veren gemaakt van vele stukken hout, of ook pijlen of verschillende geometrische vormen.

Advertisement
Tutorial via divaofdiy.com

Tutorial via divaofdiy.com

En je zou de latten aan de muur kunnen bevestigen, zijwaarts geplaatst, zodat er driedimensionale letters ontstaan met de dunnere kant naar het midden van de kamer.

Tutorial lehmanlane.net

Tutorial lehmanlane.net

Borden van pallets worden vaak gebruikt om gasten te verwelkomen of om de naam van de familie aan te duiden, buiten bij de voordeur.

Advertisement

Maar er zijn ook genoeg ideeën voor rustieke decoraties voor muren of planken door het hele huis.

Heb je wel eens borden gemaakt van pallets?

Advertisement