Wil je een trendy keuken? Ontdek de meest populaire trends voor een stijlvolle keuken make-over

door Natasja

24 Februari 2022

Wil je een trendy keuken? Ontdek de meest populaire trends voor een stijlvolle keuken make-over
Advertisement

Na vele jaren in hetzelfde huis te hebben gewoond, is het normaal om te merken dat sommige ruimtes na verloop van tijd hun glans verliezen en ouderwets lijken. Dit kan ook gebeuren met kamers die vrij recent zijn, maar die misschien snel of met standaard- en saaie oplossingen werden ingericht. Wanneer het tijd is voor een keuken make-over en je geen bepaalde stijl in gedachten hebt, waarom dan niet de laatste trends op het gebied van design in de gaten houden?

Ze kunnen een nuttige leidraad zijn bij de keuze van kleuren, materialen en zelfs de indeling van het meubilair. Hieronder vind je een paar tips die van pas kunnen komen om de keuken echt stijlvol te maken.

Advertisement

Greige

Niet alleen wit of grijs: de neutrale kleur om te overwegen voor een smaakvolle en trendy inrichting is greige, een tint tussen grijs en beige. De kleur is licht genoeg om zelfs in kleine ruimten goed tot zijn recht te komen, en bovendien past het heel goed bij metalen handgrepen, knoppen en kranen, zowel goud als zilver. Het past ook goed bij donkere details of houten elementen, vooral lichte.

Advertisement

Licht hout

Licht en helder hout, op een zeer eenvoudige en sobere manier bewerkt, heeft de voorkeur boven donker hout. Voor lichte, moderne keukens kun je je vooral laten inspireren door blonde kleuren of Amerikaans notenhout. Het kan worden gebruikt voor aanrechten of ook voor enkele wandkasten of andere meubelen in de keuken.

Keukenkasten in felle kleuren

Hoewel neutrale tinten nog steeds het populairst en statistisch gezien de favoriet zijn, worden keukens met meubelen in felle kleuren ook steeds populairder. Deze tinten zijn verzadigd en niet noodzakelijk tè fel en passen goed bij hout en metalen details.

Hangplanken en open rekken

Hangplanken zijn een belangrijk pronkstuk van het moderne design geworden, en dat zal lang zo blijven: ze maken de inrichting lichter en bieden toch een comfortabele ruimte om voorwerpen te plaatsen. Het is het beste ze te gebruiken voor voorwerpen die vaak worden gebruikt, vooral als ze gemakkelijk bereikbaar zijn, om te voorkomen dat elk voorwerp zich met stof en spinnenwebben vult, maar ze zijn eigenlijk overal mooi.

Keukenkasten op aanrechten

Een manier om het geheel samenhangender te maken is de keukenkasten tot aan het aanrecht te plaatsen, maar zonder het geheel in beslag te nemen: er moet altijd een vrij gedeelte zijn om te werken. Ze zijn ideaal (gesloten door deurtjes of open) voor apparaten die gepakt kunnen worden wanneer ze nodig zijn, klaar voor gebruik.

Advertisement

Gerecyclede meubelen

Er is ook ruimte voor onverwachte details: kasten of keukeneilanden in het midden van de keuken gemaakt van oude ladekasten, en over het algemeen meubelen die worden omgebouwd tot nuttige ruimtes voor de keuken.

Dubbel keukeneiland

In echt grote, luxe keukens is het dubbele kookeiland erg populair: twee grote meubelstukken die in het midden van de ruimte oprijzen, waarvan de ene meestal een fornuis, spoelbak of oven bevat (misschien zelfs een extra!) en de andere wordt gebruikt als tafel om de maaltijden direct in de keuken te nuttigen. Natuurlijk is elk keukeneiland ook een perfect uitgerust werkstation. Zo dicht mogelijk lijkend op een professionele keuken!

Advertisement

Het keukeneiland met bankje

In plaats van het aanrecht bij het kookeiland of schiereiland in de keuken om te zitten en te eten, waarom maak je van één of twee zijden geen nis met een op maat gemaakte bank en tafel? Zo is het nog comfortabeler om in de keuken te eten.

Woonkamer in de keuken

Het zoeken naar een perfecte integratie van een complete keuken in de woonkamer is een soort evolutie van de eenvoudige open space keukens: de scheidingen vervagen steeds meer en de twee ruimtes lopen volledig in elkaar over. Net als bij open keukens moet echter altijd rekening worden gehouden met de tijd die in de keuken wordt doorgebracht: als er geen gevaar bestaat dat de hele woonkamer elke dag met keukengeuren wordt gevuld, kan dit zeker de perfecte moderne oplossing voor jou zijn.

Advertisement