Wil je de muren van een kamer veranderen zonder veel geld uit te geven? Gebruik zelfklevend behang

door Natasja

07 Januari 2022

Wil je de muren van een kamer veranderen zonder veel geld uit te geven? Gebruik zelfklevend behang
Advertisement

Wanneer je een kamer een andere uitstraling wilt geven, is de kleur van de muren het eerste waar je aan denkt. Misschien wi je experimenteren met een accentmuur die opvalt door zijn felle kleuren, of een die bekleed is met steen of hout. Andere keren is het de spatwand van de keuken of de achterwand van de washoek die het meteen gezelliger en aangenamer zou maken.

Om dit te doen met echte tegels, hout, bakstenen of behang, moet je echter heel wat geld uitgeven. Maar er is een andere manier: zelfklevend behang. Het kunnen rollen zijn of hardere schuimpanelen met reliëfeffecten, maar ze zijn allemaal gemakkelijker te installeren en veel minder duur.

Advertisement

Als je op zoek bent naar een decoratief motief dat er gewoon uitspringt, kunt je de wereld van de zelfklevende schuimpanelen verkennen. Ze hebben meestal geometrische patronen die gemakkelijk netjes op de muur te plaatsen zijn en het plaatsen is vrij eenvoudig. Informeer dus van tevoren naar het product en de installatie-instructies, en je zou de kamer binnen een weekend zonder stress moeten kunnen veranderen.

 

 

Advertisement

Ze kunnen ook houten latten imiteren, zodat je een houtwerk op maat kunt maken waar je maar wilt. Zonder de kosten en onderhoudsproblemen van hout.

De materialen die door deze oplossingen worden nagemaakt zijn er heel veel: verschillende soorten hout en stenen bekleding, en zelfs leer!

Dus als je nieuwsgierig was naar hoe een gerecycled houten muur er in die bepaalde kamer uit zou zien, kun je dat met zelfklevend behang te weten komen. En misschien gebruik je deze truc om tijd te besparen terwijl je wacht tot het echte hout later gelegd wordt.

Van de hal tot de slaapkamer: er is geen ruimte in huis waar deze zelflevende oplossingen niet kunnen helpen.

Advertisement

En er zijn ook rollen vinylbehang, die kunnen voldoen aan de wens om allerlei patronen op de muren te zien. Maar er zijn ook modellen met fotografische afdrukken die een echte trompe-l'oeil creëren, alsof er een venster op een bos is of alsof de muur versierd is met enorme sculpturen of levend gesteente!

Een belangrijke tip: praat met vakmensen of met mensen die dit soort behang hebben aangebracht, misschien ook via blogs en online video's. Je kunt nuttige tips vinden die je ook zullen helpen bij de keuze van het soort behangpapier.

Zo zijn prints die bloemetjesbehang met ingewikkelde motieven namaken zeker mooi, maar wanneer je ze op de muur plakt, moet je heel voorzichtig zijn om de verschillende uitsnijdingen op elkaar af te stemmen zodat het motief niet wordt onderbroken, en dit alles terwijl je het klevende gedeelte hanteert, wat een beetje geduld vereist. Met het eenvoudigere en meer uniforme patroonpapier is de kans dat je het bij je eerste pogingen verknoeit veel kleiner!

Wil je dit soort zelflevende behang gebruiken om je huis opnieuw te decoreren?

Advertisement