Een bed van pallets: ontdek hoe je met pallets zoveel constructies kunt maken als je wilt!

door Natasja

19 Februari 2022

Een bed van pallets: ontdek hoe je met pallets zoveel constructies kunt maken als je wilt!
Advertisement

Pallets zijn altijd een waardevolle bron voor doe-het-zelvers: deze stevige en resistente laadplatforms kunnen worden gebruikt om DIY constructies te creëren die vaak populaire meubel- en inrichtingsideeën imiteren, maar tegen een veel lagere prijs. Andere keren echter maken hun eigenschappen het mogelijk projecten te verwezenlijken die met andere materialen niet mogelijk zouden zijn.

Een bed maken met pallets is een manier om de beschikbare ruimte in te vullen door de constructie zoals je maar wilt te moduleren: hoger of dunner, eenvoudig of met treden, frames en platforms van verschillende breedte rondom de matras, die je naar wens kunt indelen. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

De eenvoudigste versie is eenvoudigweg twee palletniveaus op elkaar te stapelen, zodat een basis ontstaat die op hetzelfde niveau ligt, maar breder is dan de matras die erin moet worden ondergebracht.

Advertisement

Maar vaak worden een paar extra stukken pallet gebruikt om treden te maken om gemakkelijker in het bed te klimmen, dat vrij hoog kan zijn.

Door het platform waarop de eigenlijke constructie staat uit te breiden, kan ruimte worden gevonden voor bijvoorbeeld planten of andere decoratieve voorwerpen. En ook het hoofdeinde en de nachtkastjes kunnen in hetzelfde ontwerp worden geïntegreerd.

Als het niet nodig is om treden of een lager frame aan de zijkanten te maken, kan het nuttig zijn om het platform aan het uiteinde van het bed uit te breiden, dat dan een vervanging wordt voor die kleine bankjes of kisten die vaak aan het voeteneinde van het bed worden geplaatst.

Niets let je om de houten basis veel verder uit te breiden, zodat een hele verhoogde vloer ontstaat die tot de helft van de kamer in beslag kan nemen, eventueel verdeeld over meerdere hoogten.

Advertisement

Om het achterste deel van een kamer op te vullen zijn ze vaak de ideale oplossing op maat.

Ze kunnen in om het even welke kleur worden geverfd en op elkaar worden geplaatst om nissen te creëren die met manden kunnen worden gevuld: het worden zo echte opbergbedden.

Advertisement

Een heel leuk idee is om de openingen tussen de pallets op te vullen met lichtsnoeren.

Ze zijn ook mooi als ze tegen de hoek leunen, zodat ze diepe en comfortabele slaapbanken worden.

Advertisement

Ze zijn het beste idee om even snel, maar stijlvol, een logeerkamer in te richten.

Het komt erop aan het hout perfect te schuren, alleen pallets te kiezen die in goede staat verkeren of beschadigde planken te herstellen, en het vervolgens te behandelen met impregneermiddelen en beschermers die de vezels voeden en ze voor lange tijd in goede staat houden.

Advertisement

Om ze verder te verhogen, zonder een al te massieve constructie met een extra laag te creëren, kun je alleen de dikkere delen van de pallets als basis gebruiken.

Zou je het leuk vinden om bedden van pallets te maken?

Advertisement