Maak van je slaapkamer een groene oase: 11 inspiraties om planten in de inrichting in te voegen

door Natasja

02 Januari 2022

Maak van je slaapkamer een groene oase: 11 inspiraties om planten in de inrichting in te voegen
Advertisement

Planten in de interieurinrichting invoegen is de beste manier om harmonie te creëren en elke ruimte te verrijken met aangename natuurlijke elementen. Planten kunnen ook helpen om de lucht die je inademt gezonder te maken, door de vochtigheidsgraad te reguleren en schadelijke toxines te filteren uit de vele materialen die deel uitmaken van ons dagelijks leven.

Ook in de slaapkamer kunnen ze dus het antwoord zijn op het creëren van een aangenamere en ontspannende omgeving: omringd zijn door groen is ook goed voor het humeur, en wanneer de planten met zorg en met oog voor esthetiek zijn geplaatst, is de voldoening tweevoudig.

Advertisement

Pothos, klimop en andere hangende planten kunnen op een plank boven het bed worden geplaatst. Het enige wat je hoeft te doen, is eraan denken ze in de winter weinig water te geven, en ze misschien meer naar buiten te verplaatsen wanneer het warme seizoen aanbreekt.

Advertisement
shegaveitago.com

shegaveitago.com

Als je er zeker van bent dat zelfs een hoek verder van het raam voldoende licht krijgt voor het soort planten dat je daar wilt houden, dan kun je er gemakkelijk zelf een maken. En vergeet nooit een beetje verlichting als je een mooier effect wilt.

Je kunt je echt uitleven met plantenwanden die je creëert met veel verschillende soorten plantenbakken, en verder ook nog beddengoed versierd met botanische motieven combineren, misschien zelfs hier en daar groene meubels kiezen, het zal een echt harmonieuze kamer creëren.

Heb je wel eens gedacht aan een hoofdeinde gemaakt van klimplanten? Als er genoeg licht is, zou het een origineel idee kunnen zijn.

Het bedframe doet al denken aan bedden in exotische, door licht overspoelde oorden, maar de toevoeging van planten is de perfecte toets. Combineer deze elementen om een ontspannen, dromerige sfeer te creëren.

Advertisement

Als het bedhemel de trellis wordt voor klimplanten die van boven naar beneden vallen.

Je kunt ook enkele kunstklimop of andere kunstplanten toevoegen tussen de vele echte planten.

Advertisement

En als het niet mogelijk is om echte planten te kweken, dan kun je tenminste de illusie van groen creëren met de slingers van kunstplanten...

.. Die er geweldig uitzien met lichtjes, zoals je doet met kerstslingers.

Advertisement

Als je een hele hoek van de kamer kunt inrichten als 'binnentuin', is het leuk om die in je slaapkamer te hebben, en daar eventueel in je vrije tijd ontspannen.

Planten kunnen ook een soort scheidingswand maken om het slaapgedeelte af te scheiden van andere delen van de kamer!

Zou je het leuk vinden om planten in je slaapkamer toe te voegen?

Advertisement