11 geweldige alternatieven om je favoriete foto's op een creatieve manier te tonen

door Natasja

29 December 2021

11 geweldige alternatieven om je favoriete foto's op een creatieve manier te tonen
Advertisement

We omringen ons allemaal graag met voorwerpen die iets over onszelf zeggen, zodat we de ruimte die we bewonen echt levend en persoonlijk kunnen maken, en er is niets dat dit zo onmiddellijk doet als foto's die iets voor ons betekenen. Het zijn echt herinneringen en gevoelens die vereeuwigd zijn, en daarom is het leuk om ze te bewonderen. Waarom zou je ze, gezien hun belang, niet als een inrichtingselement beschouwen, of met iets meer verfijnde of ongewone oplossingen in de inrichting integreren?

Het is leuk om op creatieve en minder voor de hand liggende manieren kleine of grote fotowanden in huis te maken, en er zijn heel veel manieren om dat te doen zonder veel geld uit te hoeven geven. Ontdek hieronder enkele voorbeelden.

Een groot schoolbord achter de bank, dat je geleidelijk zult vullen met foto's, en waar je ondertussen al je teksten en tekeningen op kwijt kunt.

Advertisement

Ruiten: om dit effect te bereiken kun je de foto rechtstreeks zo maken of hem later bewerken!

Accentmuur: deze wordt meestal gecreëerd door de muur in een andere kleur te schilderen die sterk contrasteert met de andere muren, maar hetzelfde resultaat kan ook worden bereikt door de hele muur met foto's te bedekken!

De antieke exemplaren zijn ook mooi om in glazen potten tentoon te stellen, waardoor ze nog fascinerender en mysterieuzer worden.

In plaats van lijsten, veel houten klemborden, met de clip aan de bovenkant. Het belangrijkste is dat steeds hetzelfde model klembord en hetzelfde formaat en dezelfde richting voor de foto's worden gebruikt.

Advertisement

Als je de foto's daarentegen wilt aanraken en goed bekijken, waarom bewaar je ze dan niet klaar om te bekijken in een glazen houder met een deksel, of ook in een paar metalen of houten schalen?

Hang riemen aan de muur en plak er foto's op: het is een heel gemakkelijk en goedkoop idee. En je zou ook kunnen kiezen voor brede, kleurrijke riemen om ze meer te laten opvallen.

Advertisement

De hele trapleuning bedekt met foto's: het zou een decoratie kunnen zijn voor een belangrijke gebeurtenis, maar het is ook niet slecht als permanente oplossing.

Rustiek met een shabby nasmaak: een oud houten lijst, met een metalen rooster in plaats van de onderkant. Dit is waar je je foto's op zult ophangen.

Advertisement

Een rasterwerk van wollen draden verbindt de verschillende foto's en tekent abstracte vormen op de muur. Je kunt hetzelfde garen gebruiken, maar ook spelen met verschillende kleuren of soorten garen!

Documentenklemmen die je foto's in het zicht houden op de rand van een of andere boekenplank: eenvoudig en met een onmiddelijk effect!

Hoe wil jij je favoriete foto's showen?

Advertisement