Weet je niet meer waar je al de spullen in de badkamer moet opbergen? Ontdek hoe je de ruimte boven het toilet optimaal kunt benutten

door Natasja

25 December 2021

Weet je niet meer waar je al de spullen in de badkamer moet opbergen? Ontdek hoe je de ruimte boven het toilet optimaal kunt benutten
Advertisement

Wanneer je alle meubels en nuttige oppervlakken in een kamer hebt opgebruikt, maar de voorwerpen erin nog steeds geen plaats hebben om netjes te worden opgeborgen, wordt het tijd om oplossingen te vinden om de beschikbare ruimte beter te benutten. Je moet dus ook beginnen te kijken naar de delen van de ruimte die nog niet worden gebruikt, en in het geval van de badkamer is een van die delen vaak de muur boven het toilet.

Als de ruimte niet al is ingenomen door bijvoorbeeld de boiler of een wandmeubel, kun je deze gebruiken om o.a planken, kasten en manden te bevestigen. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Ook erg populair is het laddervormige rek, die op de muur rust en het sanitair perfect omlijst, met planken die nooit te diep zijn om omvangrijk en dus oncomfortabel te zijn.

Advertisement
Tutorial via lizmarieblog.com

Tutorial via lizmarieblog.com

Als je van de shabby chic stijl houdt, dan is een wandkast zoals deze, misschien gemaakt van oude ramen, perfect om de wand boven het toilet te versieren.

shanty-2-chic.com

shanty-2-chic.com

Een dergelijk wandmeubel, met barn doors als schuifdeuren, is echter meer geschikt voor een woning die in een rustieke en vooral farmhouse stijl is ingericht.

Een werkelijk briljant idee om een klein raam te omlijsten met een wandmeubel dat extra bergruimte biedt.

Een kast om het toilet heen is al meer een uitdaging en vult de ruimte echt, zodat de kleur en de stijl van de meubels goed moeten worden overwogen om geen gevoel van nauwheid te geven wanneer het toilet in een smalle ruimte is geplaatst.

Advertisement

Of het toilet nu in een nis of tegen een bredere muur is geplaatst, een van de modernste en populairste ideeën is het installeren van, meestal dikke, wandplanken.

Een rustieke oplossing: handige mandjes om rollen toiletpapier in te bewaren, of eventueel ook handdoeken of schoonmaakmiddelen.

Advertisement

Bij het inrichten of renoveren is een van de meest elegante en minimalistische oplossingen het creëren van op maat gemaakte nissen in de muur achter het toilet.

Zwevende planken zijn mooi, ook al vullen ze niet alle beschikbare ruimte.

Advertisement


Maar als je niet te veel stoppen in de muur wilt aanbrengen, dan kunnen planken die aan een enkele spijker hangen ook heel handig zijn.

Welke van deze ideeën vind jij het mooiste?

Advertisement