Oude ladders: laat je inspireren door de vele ideeën voor smaakvolle interieurinrichting

door Natasja

31 December 2021

Oude ladders: laat je inspireren door de vele ideeën voor smaakvolle interieurinrichting
Advertisement

Een inrichtingstrend die de laatste jaren nog steeds populair is, is die van oude houten ladders, die gebruikt werden bij vele werkzaamheden, en ze om te bouwen tot diverse inrichtingsaccessoires voor elke kamer van het huis.

Zij kunnen worden gebruikt als planken voor het uitstallen van decoratieve voorwerpen en foto's, maar ook als steunen voor het ophangen van gebruiksvoorwerpen, als plafondlampen, als deken- of handdoekrekken en nog veel meer. Ze zijn dus nuttig, maar bovenal richten ze het huis in zonder veel plaats in te nemen, waardoor ze zeer gewenst zijn in kleine woningen of in huizen die in een minimalistische stijl zijn ingericht. Ze hebben een onmiskenbare rustieke charme, maar kunnen ook in een moderne context worden gebruikt. Hier zijn een aantal ideeën ter inspiratie.

Advertisement

Het meest gebruikelijke en onmiddellijke gebruik is ze tegen een muur te laten leunen om ze te gebruiken als dekenhouder in de woonkamer, of als handdoekhouder in de badkamer.

Advertisement

Ze zijn zo populair dat sommige mensen ze van takken of buizen maken, en het gedeeltelijk verven geeft ze een heel mooi modern tintje.

Ze zijn ook prima als decoratie aan de muur, bijvoorbeeld boven het bed, waar ze versierd worden met foto's, initialen of wat je maar wilt.

Een leuk idee is om ze te gebruiken als steun voor manden met planten, en als het nodig is om ze te verlichten met lampen, zal de ladder zelf fungeren als steun voor de elektriciteitskabel.

Als hij in de keuken evenwijdig aan het plafond hangt, wordt hij een rek om pannen en keukengerei aan op te hangen, en je kunt er handige manden op plaatsen.

Advertisement
Tutorial via ourblessedhouse.com

Tutorial via ourblessedhouse.com

Er is geen tekort aan projecten om ladders te gebruiken om plafondlampen aan op te hangen. De meest stijlvolle combinaties zijn die waarbij de vintage houten ladder wordt gecombineerd met modernere lampen.

Tutorial via instructables.com

Tutorial via instructables.com

... Of kroonluchters met klassieke charme.

Advertisement

Ook alleen een ladder met wat lichtjes decoreert op een delicate en magische manier.

Tutorial via scavengerchic.com

Tutorial via scavengerchic.com

Horizontaal aan de muur bevestigd: in elk vak dat door de sporten wordt aangegeven, bevindt zich een lantaarn. Dit is hoe je rustieke lichtpunten maakt.

Advertisement
prettyhandygirl.com

prettyhandygirl.com

Leunend tegen de muur, maar met de toevoeging van bredere planken, zodat het een rustieke étagère wordt.

craftsbyamanda.com

craftsbyamanda.com

Een fotolijst die aan elke sport hangt: foto's en andere ingelijste afbeeldingen kunnen ook op een originele manier in huis worden tentoongesteld, zonder spijkers in de muur te hoeven slaan.

Zou je het leuk vinden om een ladder in de inrichting te verwerken?

Advertisement