Wil je je haar op een natuurlijke en zachte manier lichter maken? Probeer kaneel

door Natasja

14 December 2021

Wil je je haar op een natuurlijke en zachte manier lichter maken? Probeer kaneel
Advertisement

Het veranderen van de haarkleur is al meer dan een millennium een kenmerk van onze beschaving, maar pas sinds de 20e eeuw worden steeds meer gesofisticeerde (en minder haarbeschadigende) chemicaliën gebruikt om elke gewenste kleur te creëren. Maar hoe geavanceerd ook, elke kleuring of blondeerbehandeling heeft gevolgen voor de gezondheid van het haar, zodat het soms beter is om natuurlijke methoden te proberen.

Natuurlijk kun je niet dezelfde onmiddellijke en beoogde resultaten verwachten als bij een chemische kleuring, maar je kunt zeker profiteren van een aangename verandering zonder al te veel risico's voor je haar. Natuurlijke ingrediënten die kunnen worden gebruikt zijn onder andere kaneel. Lees verder om uit te vinden hoe je kaneel zou kunnen gebruiken.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Kaneel kan je haar in het algemeen lichter maken en zelfs lichtere strepen accentueren, en je kunt hiervan profiteren door het gewoon aan je dagelijkse routine toe te voegen. Je hebt nodig:

  •  ongeveer 110 ml conditioner (het is altijd beter als het een conditioner met de mildst mogelijke ingrediënten zijn)
  • 2 eetlepels kaneelpoeder

Zoals je wel kunt raden, is de gebruiksaanwijzing heel eenvoudig: meng de twee ingrediënten in een kommetje of een glas en breng ze aan op de hoofdhuid en de lengten, zo nodig met een kam om het product goed te verdelen. Deze behandeling moet ten minste 3 tot 4 uur, of nog beter 's nachts, blijven zitten en moet worden afgedekt met een badmuts, een zakje of transaparante folie. Je kunt er ook een handdoek overheen wikkelen om de warmte rond je vochtige hoofd vast te houden.

Zodra de nodige tijd verstreken is, was en droog je je haar zoals gewoonlijk. Het is een zeer zacht middel en moet ten minste een paar weken worden gevolgd voordat je kunt zien of het de gewenste resultaten heeft bereikt of niet.

Kaneel heeft echter wel voordelen voor het haar. Er zijn studies verricht - die nog niet volledig zijn onderzocht - naar het vermogen van kaneel om roos tegen te gaan en de haargroei te bevorderen.

Wees altijd alert op allergieën, zelfs als je kaneel als voedselingrediënt gebruikt. Om het uit te proberen, wrijfkaneelpoeder (of ook kaneelolie) aan de binnenkant van je elleboog en wacht 24 tot 48 uur om te zien of het een reactie veroorzaakt. Zo niet, dan kun je ook kaneel op je haar gaan gebruiken!

Advertisement