Organiseer de ruimtes handig en netjes met deze accessoires en DIY projecten

door Natasja

10 December 2021

Organiseer de ruimtes handig en netjes met deze accessoires en DIY projecten
Advertisement

Je huis opruimen lijkt soms een hele klus, vooral in de meer gebruikte kamers waar de rondslingerende voorwerpen zich als bij toverslag lijken op te hopen. Als het huis klein is, is de rommel nog duidelijker en lijkt het heel snel te ontstaan.

Er zijn echter een aantal inrichtingsaccessoires of ook kleine projecten die kunnen worden overwogen om ruimte te scheppen of de beschikbare ruimte efficiënter te gebruiken, zodat de dagelijks gebruikte ruimtes kunnen worden opgeruimd zonder telkens voorwerpen van het ene naar het andere deel te moeten verplaatsen om planken te gebruiken of een bepaald meubelstuk te bereiken. Bekijk er hieronder enkele.

Advertisement
TrueEmotionsHub/Etsy

TrueEmotionsHub/Etsy

Meubels die tegen de muur kunnen worden opgeklapt: bureaus of opklapbare eettafels zijn een grote bondgenoot bij het besparen van ruimte in huis, vooral als de oppervlakken niet dagelijks gedurende vele uren worden gebruikt. Er zijn veel modellen die je kunt kopen of kunt maken met DIY: je kunt echt beginnen met alleen maar een plank die groot genoeg is met stevige opklapbare beugels.

Advertisement
TheVibeBoxx/Etsy

TheVibeBoxx/Etsy

Het is ook fijn om de koelkast netjes te houden: gebruik voor elk voedingsmiddel de meest geschikte bakjes en zet de verschillende voedingsmiddelen op de meest geschikte plaats in de koelkast... Maar als je extra ruimte nodig hebt, kun je ook eventueel extra planken toevoegen.

HomeEssentialsUSA/Etsy

HomeEssentialsUSA/Etsy

Ladeverdelers: er zijn voorgevormde verdelers, die je kunt kiezen naar gelang van de grootte van de lade, of modulaire verdelers. Van de keuken tot de badkamer tot de slaapkamer en ga zo maar door: overal waar lades zijn, kunnen de voorwerpen erin goed geordend worden gehouden met de juiste verdelers.

MaaCreationIN/Etsy

MaaCreationIN/Etsy

Niet genoeg ruimte in de douche? Een douchegordijn met zakken kan je helpen, zodat je douchegel, shampoo en dergelijke producten erin kunt doen, zodat het volume in de douche vrij blijft van planken en je je comfortabeler kunt bewegen. Het belangrijkste is dat het gordijn regelmatig grondig wordt schoongemaakt en gedroogd.

De hal van het huis: een snelle zoektocht op sites zoals Creativo of ook de sociale media kan je duizend ideeën opleveren voor het inrichten van een hal waarin vele nuttige voorwerpen op een ordelijke en visueel aangename manier hun plaats vinden. Er zijn ook op maat gemaakte meubels of combinaties van rekken, hangers, manden en planken die een compacte en efficiënte hoek creëren.

Advertisement
GddDesign/Etsy

GddDesign/Etsy

Als het nachtkastje uit zijn voegen lijkt te barsten, maak dan plaats door zakken te gebruiken aan de zijkant van het bed te hangen.

Amazon

Amazon

Planken die aan het plafond hangen, ook in het midden van een kamer: ze zijn handig in de keuken, maar niet alleen.

Advertisement
dolle-uk.co.uk

dolle-uk.co.uk

Hoge plafonds? Maak gebruik van het bovenste deel van de muren met planken die een soort verlaagd plafond vormen, nog beter als ze transparante delen of openingen hebben die licht doorlaten en het gemakkelijker maken om bij de opgeborgen voorwerpen te komen.

Als je echter maar op één muur ruimte hebt, kun je de strook net onder het plafond gebruiken met planken.

Advertisement

En als je smalle planken aan de zijkanten van meubels wilt toevoegen, kies dan zoveel mogelijk kleuren en stijlen die echt deel lijken uit te maken van het ontwerp, zodat ze goed opgaan in het geheel.

Ook de washoek kan worden teruggebracht tot een eenvoudig compact meubel: er zijn mensen die de was/droogkolom handig herbergen, met vakken eromheen die kunnen worden gevuld met nuttige producten.

Wat zijn jouw beste oplossingen om ruimte te maken in huis?

Advertisement