Wil je een kerstboom maar heb je niet veel plaats? Maak een super creatieve boom aan de muur

door Natasja

10 December 2021

Wil je een kerstboom maar heb je niet veel plaats? Maak een super creatieve boom aan de muur
Advertisement

Niet iedereen kan het zich veroorloven een grote, omvangrijke kerstboom in de woonkamer te zetten, of het nu een echte of een kunstboom is. Ze zijn ontegenzeggelijk erg mooi en hebben alle charme van de traditie, maar ze nemen wel veel ruimte in beslag. Of misschien heb je gewoon geen zin om de boom op dezelfde manier te versieren als altijd, en zoek je een andere oplossing, en het feit dat het ook nog eens ruimtebesparend is, is helemaal mooi.

Er zijn genoeg ideeën waarmee je je eigen kerstboom kunt maken door fantasievol een muur te versieren: takken, foto's, verschillende voorwerpen. Laat je inspireren door de onderstaande voorstellen.

Advertisement
VideoTutorial via Mahalo con Amor/YouTube

VideoTutorial via Mahalo con Amor/YouTube

Het gemakkelijkste idee om mee te beginnen is om die synthetische slingers te nemen die rond de takken van de boom worden gewikkeld. Je kunt ze gebruiken om een zigzaglijn op de muur te tekenen, die je vervolgens kunt versieren met lichtjes en balletjes.

Advertisement

Het idee om steeds langere takken op te hangen die min of meer evenwijdig met elkaar zijn en zo een driehoek vormen, is ook erg populair. En dan kun je er verschillende versieringen aan hangen of aan de draden die ze omhoog houden.

Tutorial via flaviaferrari.com.br

Tutorial via flaviaferrari.com.br

Een fotolijst: lichtsnoeren zorgen voor de driehoekige omtrek, en binnenin span je draden (eventueel van nylon, onzichtbaar) waaraan je je favoriete foto's kunt ophangen, met al je dierbaren.

Als er geen plaats is aan de muur, kun je ook een paneel maken dat op een meubelstuk wordt geplaatst, versierd met licht- of parelsnoeren of ook koorden of iets anders waarmee de omtrek van de boom kan worden getekend en naar wens kan worden versierd.

Een houten paneel, met een lijst om naar wens te bevestigen. De vorm van de boom wordt bepaald door de manier waarop je de versieringen erin hangt.

Advertisement

Binnen een driehoek van lichtjes kun je overdrijven met versieringen, wat resulteert in een gestileerde boom met heel veel details!

Als je muurbomen maakt met takken die parallel hangen, kun je elk stuk hout versieren met groene takjes, maar ook met dennenappels, gedroogde bloemen en nog veel meer!

Advertisement

Als je de vorm tekent, waarom probeer je de lijnen dan niet wat gebogen te maken? Het resultaat is een zeer leuke boom.

Tutorial via hgtv.com

Tutorial via hgtv.com

Zelfdragend, dus kan geplaatst worden waar je maar wilt zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Het is eenvoudig en schattig.

Advertisement

Veel kunsttakken en kerstballen: snel en gemakkelijk.

Voor wie van meer eenvoudige ideeën houdt: gespannen draden en papierknipsels of wollen pompons.

Advertisement

En nog minimaler: het silhouet van de boom op de muur getekend met washi tape, en vervolgens alleen nog hier en daar wat gekleurde en felle elementen.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement