Make-up bankje: laat je inspireren door deze ideeën voor het perfecte make-up hoekje

door Natasja

25 December 2021

Make-up bankje: laat je inspireren door deze ideeën voor het perfecte make-up hoekje
Advertisement

Wie graag wat tijd besteedt aan het kiezen van de juiste make-up en accessoires voor elke gelegenheid, heeft zeker een plaats in huis nodig waar ze netjes kunnen worden opgeborgen. Dat kan in de badkamer zijn, een hoekje in de slaapkamer of zelfs in de inloopkast, maar het is nog beter als hiervoor een speciaal kaptafelhoekje, al is het maar klein, wordt gecreëerd. Of wat soms een makeup vanity wordt genoemd.

Dit zijn kleine tafeltjes met een grote, goed verlichte spiegel en vervolgens planken en laden om te vullen met make-up, accessoires of sieraden. En er is nooit een tekort aan comfortabele stoelen of krukken om op te zitten voor je schoonheidsverzorging. Het hoeft geen klassiek, omvangrijk meubelstuk te zijn: er zijn ook heel mooie ruimtebesparende alternatieven.

Advertisement

Een plank met laden die aan de muur kan worden bevestigd, een spiegel en andere kleine en handige hangplankjes omlijsten het geheel: het is een compact kaptafelhoekje waar plaats is voor alles wat je nodig hebt.

Advertisement

Een tafeltje met een lade vol vakjes: zo kun je in één oogopslag zien wat je af en toe nodig hebt, zonder dat je houders verspreid op het tafeltje of op enkele planken eromheen hoeft te zetten.

Is er echter niet genoeg ruimte om diepere tafels te plaatsen, dan kun je creatief gebruik maken van enkele planken, misschien van die dikke met verborgen beugels: gelakt voor een modernere look, in natuurlijk hout als je houdt van iets rustiekers of bohemian. Een economische en functionele oplossing die geen afbreuk doet aan het esthetische resultaat.

In plaats van lades zul je dus manden en dozen moeten gebruiken om alles netjes en goed opgeborgen te houden.

Sommige mensen zijn echter gewend om staand hun make-up te doen of hun haar te kammen, dus het zou geen probleem zijn om te profiteren van meer opbergruimte door een kleine open boekenkast te gebruiken in plaats van een tafeltje of planken, aangezien je geen plaats hoeft te vinden voor een stoel of kruk.

Als de ruimte echt klein is, zul je genoegen moeten nemen met een eenvoudige ondiepe plank, maar misschien een langere. En verder een mand op de vloer die gemakkelijk te verplaatsen is, om alles in te bewaren wat je niet kunt ophangen of ergens anders neerzetten.

Advertisement

Hoekmeubilair: dit is een deel van het huis waar niet veel aandacht aan wordt besteed, vooral als je moet denken aan het plaatsen van een spiegel waar je voor kunt zitten. Maar ook de toilettafel kunnen hoekmeubelen zijn en veel problemen oplossen.

Een ander idee voor het maken van een DIY makeup vanity is om dezelfde techniek te gebruiken die soms voor bureaus wordt gebruikt: twee ladeblokken als tafelpoten en een eenvoudige plank erboven om als plank te fungeren.

Bij al deze projecten moet je altijd bedenken waar je de lichtjes wilt plaatsen: deze moet niet alleen het meubelstuk verlichten, maar ook gericht zijn op het gezicht, zoals in kleedkamers en bij badkamerspiegels, zodat je de te gebruiken accessoires goed kunt zien, maar ook je gezicht terwijl je je opmaakt.

Welk idee is je favoriet?

Advertisement