Geef je meubels een nieuwe look door de handgrepen en knoppen te veranderen krijgen: laat je inspireren door enkele supercreatieve recyclingideeën

door Natasja

23 November 2021

Geef je meubels een nieuwe look door de handgrepen en knoppen te veranderen krijgen: laat je inspireren door enkele supercreatieve recyclingideeën
Advertisement

Soms schenken we geen aandacht aan de kleinste details van de inrichting van een kamer: de kleuren van de muren of de algemene stijl van het meubilair, en eventueel ook de aanwezigheid van originele inrichtingsvoorwerpen vallen meteen op, de kleinste en meest functionele elementen zoals handgrepen en knoppen van de meubels worden daarbij verwaarloosd.

Bij de aankoop van een nieuw meubelstuk in een eenvoudige vorm, of bij het redden en recyclen van oude meubelen, denken we er niet altijd aan hoezeer ze zouden kunnen veranderen en karakter zouden kunnen krijgen als we juist die elementen zouden vervangen. En deze accessoires hoeven niet per se te worden gekocht: er zijn veel voorwerpen, zelfs oude, die op creatieve wijze kunnen worden gerecycled.

Advertisement

Wasknijpers: die van hout, standaard of meer ouderwets van vorm, zijn een mooi idee voor de handgrepen van kledingkastdeuren, misschien juist in de washoek van het huis.

Advertisement

Een ietwat rustieke oplossing die ook mooi bij shabby chic meubilair past: oud bestek. Er kunnen gevouwen vorken en lepels worden gebruikt, maar horizontale messen zijn ook zeer geschikt voor laden.

En natuurlijk ook ander bestek!

Met een beetje handigheid kunnen talloze verschillende voorwerpen worden samengesmolten of in elkaar gezet om eenvoudige meubelen te verrijken met originele details.

Een oude ladekast met kranen in plaats van handgrepen... Als je een tuin hebt, heb je in de loop der jaren waarschijnlijk wel eens een paar oude kranen moeten vervangen, waarvan je meestal echt niet weet wat je ermee moet doen!

Advertisement

Rustieke touwen, geschikt in, maar niet beperkt tot, nautische stijl inrichtingen.

Vintage autoruithandvaten. Zou je daar ooit aan gedacht hebben?

Advertisement

Een natuurlijke toets op een modern meubel: mooie ontschorste en gelakte takken.

Elk meubelstuk, ook een beetje oud, versierd met grote gekleurde edelstenen.

Advertisement

Een meetstok, een houten exemplaar dat niet meer wordt gebruikt, is een ander voorwerp dat met creativiteit wordt gerecycled. Kleermakersmeters, die met platte bouten worden vastgezet, kunnen ook worden gebruikt.

Seleniet of maansteen: een prachtige steen op donkere meubelen.

Advertisement

En wat is er leuker in een kinderkamer dan oude dierfiguurtjes op deze manier gerecycled?

... Of misschien houten treintjes!

Welk idee vind je het mooist?

Advertisement