Haak deze eenvoudigweg schattige babyschoentjes

door Natasja

14 November 2021

Haak deze eenvoudigweg schattige babyschoentjes
Advertisement

Kinderkleding en -accessoires, vooral schoentjes zijn gewoon ontzettend schattig. Het zien van een miniatuurversie van wat wij volwassenen dragen, tovert altijd een glimlach op het gezicht, en als het gaat om schoentjes voor baby's of kindjes die nog niet lopen, is het net alsof je naar echte poppenaccessoires kijkt.

De gehaakte projecten, warm en kleurrijk, zijn perfect voor kinderschoentjes, die allemaal naar wens kunnen worden gepersonaliseerd. Ze zijn vrij snel klaar en zijn ook een leuk cadeau-idee. Hier zijn er een paar voorbeelden.

Advertisement
repeatcrafterme.com

repeatcrafterme.com

Een eenvoudig project: er worden basissteken gebruikt, dezelfde als voor amigurumi, en je moet alleen goed opletten dat je op het juiste moment afhecht!

Advertisement
crobypatterns.com

crobypatterns.com

Gebruik voor deze schattige schoentjes in de vorm van een panda een vaste en een half stokje, dat ook in de achterste lus van de haaksteek is opgenomen. Het leuke zijn de ogen die op de zwarte vlekjes worden aangebracht!

myhobbyiscrochet.com

myhobbyiscrochet.com

Het bijzondere van deze gehaakte sok is ongetwijfeld het vlechtwerk vol sterretjes: het is niet moeilijk te maken, en bestaat in feite uit de bewegingen van de verschillende basissteken, waarbij enkele gehaakte lussen worden uitgetrokken, die vervolgens allemaal samen worden gesloten.

myhobbyiscrochet.com

myhobbyiscrochet.com

Ook hier vinden we de stersteek op de voet, en vervolgens een eenvoudig gribbelde omslag, dat de schoentjes afwerkt en comfortabel elastisch maakt. Het is het beste om verschillende kleuren garen te gebruiken om de verschillende werkingen te benadrukken.

ashleemarie.com

ashleemarie.com

Dit model daarentegen heeft een flap die om de enkel wordt geknoopt en bovenaan met een knoopje wordt vastgemaakt. De bovenrand is heel mooi gekarteld. Ze zien er net uit als minilaarsjes!

Advertisement
littleeme.blogspot.com

littleeme.blogspot.com

Waarom geen mocassins? Deze hebben een comfortabele platte basis, waarvan de eerste twee toeren volkomen recht omhoog gaan, en dan beginnen te versmallen om de typische vorm van de schoen te creëren. De afwerking is zeer eenvoudig, en wat ze bijzonder maakt zijn zeker de opzichtige strikken: je kunt je uitleven met de linten die je maar wilt!

knottyknotty.blogspot.com

knottyknotty.blogspot.com

Deze schoentjes hebben heel veel details: veel veelkleurige franjes die boven de enkel uitkomen om kleine sprookjesschoentjes te creëren. Ze verdienen garens vol kleur om de bewerking nog meer te laten uitkomen.

Advertisement
hodgepodgecrochet.wordpress.com

hodgepodgecrochet.wordpress.com

Deze zijn ook heel mooi: hoog en warm voor de koudste dagen, ze hebben van die lusjes die een beetje zijn aangetrokken en laten bungelen, wat ze heel origineel maakt, en ze zijn mooi met een effen kleur of met een heel delicaat gedessineerd garen.

Heb je wel eens kinderschoentjes gehaakt?

Advertisement