Doe-het-zelf shoppers: leer hoe je met de hand mooie en comfortabele schoudertassen maakt

door Natasja

09 November 2021

Doe-het-zelf shoppers: leer hoe je met de hand mooie en comfortabele schoudertassen maakt
Advertisement

Om te winkelen, extra boeken en schriften mee te nemen, in de auto, aan zee en bij vele andere gelegenheden, is het altijd handig om handige stoffen schoudertassen te hebben (de zogenaamde shoppers, of draagtassen), gemakkelijk op te vouwen en op te bergen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Ze zijn praktisch om mee te nemen of klaar te leggen in de auto of bij de ingang van het huis, en als ze vuil worden, stop je ze gewoon in de wasmachine om ze weer zo goed als nieuw te maken.

Je kan haast niet zonder, vooral als ze versierd zijn met leuke motieven die jouw smaak weerspiegelen. Er zijn veel van deze tassen te koop, vaak krijg je ze cadeau bij een aankoop of een uitgevoerde activiteit, maar alleen als ze met de hand zijn gemaakt, kunnen ze de afmetingen en het uiterlijk hebben die je echt nodig hebt en mooi vindt. Hieronder vind je enkele ideeën voor fantastische stoffen schoudertassen.

Advertisement
Tutorial (+ video) via gingercake.org

Tutorial (+ video) via gingercake.org

Een eenvoudig model met een binnenkant gevoerd met een stof met contrasterend patroon en handige buitenvakken voor kleine accessoires, een mobiele telefoon, een pen, een boodschappenlijstje, een portemonnee.... Kortom, een handige tas om bij vele gelegenheden te gebruiken!

Advertisement
Tutorial via sewmodernbags.com

Tutorial via sewmodernbags.com

Deze is iets meer bewerkt: hij heeft een contrasterende bodem en riemen, die de hele tas verstevigen, waardoor hij beter bestand is en zelfs zwaardere gewichten kan dragen. Hij kan gemaakt zijn van slijtvast katoen of linnen, zoals deze tas, waarin verschillende lagen stof samengevoegd zijn tot een stevige en betrouwbare shopper, ideaal voor een uitstapje of zwaardere boodschappen.

jconlonandsons.com

jconlonandsons.com

Een zeer rechtlijnig model, met handige handvatten genaaid op een soort mand met een ovale of rechthoekige bodem. Zo'n platte bodem maakt de tas ruimer, en misschien kunnen er extra zakken in worden genaaid.

Tutorial via madeeveryday.com

Tutorial via madeeveryday.com

Deze schoudertas is veel lichter en beter op te bergen, en bestaat in feite uit twee aan elkaar genaaide helften, waarbij de handvatten dus uit één stuk stof zijn gemaakt en niet naderhand zijn aangebracht. Gebruik gewoon twee kleurrijke en sterke stoffen voor de binnen- en buitenkant, en in een handomdraai wordt deze tas een double face tas, om bij meer dan één gelegenheid te dragen, maar ook om snel wat vlekken te camoufleren!

 

 

quiltinspiration.blogspot.com

quiltinspiration.blogspot.com

Nog een bucket shopper, maar met een uittrekbare binnenkant voorzien van handige opbergvakken. Je kunt hem eruit halen als je alleen maar een soort mandje nodig hebt om iets in te vervoeren, maar je kunt hem er ook gewoon weer in doen om een zeer ruime tas te hebben. Het is het beste een dikke stof te kiezen, zoals canvas of katoen, zodat het zijn halfstijve vorm behoudt.

Advertisement
Tutorial via handmadiya.com

Tutorial via handmadiya.com

Geraffineerder en ook te gebruiken als handtas: de vorm van deze draagtas is heel leuk!

Tutorial via happiestcamper.com

Tutorial via happiestcamper.com

Het is een tas die je opgevouwen in je handtas, in een rugzak, in een koffer of in de auto kunt bewaren: klaar voor gebruik als je toevallig plotseling boodschappen moet doen, of om wat extra aankopen mee te nemen!

Welk model zou jij willen maken?

Advertisement