Moet je een plek voor de wasmachine in een kleine badkamer vinden? Laat je inspireren door deze oplossingen

door Natasja

05 November 2021

Moet je een plek voor de wasmachine in een kleine badkamer vinden? Laat je inspireren door deze oplossingen
Advertisement

Wanneer er niet veel ruimte beschikbaar is, is het vinden van ruimte voor elk apparaat en meubelstuk dat nodig is om te leven met de gemakken van het moderne leven soms een echte breinbreker. Showrooms hebben niet altijd de juiste oplossingen voor individuele behoeften, of je kunt je misschien niet voorstellen hoe je ze kunt organiseren om ze efficiënt te organiseren. De badkamer, bijvoorbeeld, moet een reeks nuttige elementen bevatten, waaronder het onvermijdelijke sanitair, de douche en misschien zelfs de wasmachine: hoe kan je in kleine ruimtes plaats vinden voor alles?

Hieronder vind je enkele ideeën waaruit je inspiratie kunt halen voor het inrichten van een kleine badkamer met alles wat je nodig hebt, inclusief de wasmachine.

Advertisement

Een ladenkast met een houten blad, met de wasmachine recht onder de wastafel, aan de andere kant omlijst door een reeks kleine laden tegen de muur. Alles past perfect bij elkaar, en afhankelijk van het model van de ladekast kunnen met dit type oplossing vele badkamers in verschillende stijlen worden ingericht.

Advertisement

Hier is het kastje onder de plank opgehangen, zonder poten die op de vloer rusten: een oplossing die moderner en essentiëler lijkt.

Hetzelfde idee, in wit en grijs zoals de kleuren van de rest van de badkamer: de wasmachine lijkt de perfecte afmetingen te hebben om in dat vak onder de wastafel te passen, en integreert zo goed dat hij niet te veel opvalt.

Als je de wasmachine niet in het zicht wilt laten staan, kun je schuifdeuren installeren om het af te dekken, of een wastafelkastje met deuren gebruiken. In elk geval zullen de waskommen altijd van het type zijn dat niet volledig verzonken en gelijk met de plank is, maar er bovenop rust.

Een voorbeeld van metselwerk dat de ruimte aan één kant van de badkamer verdeelt: de verticale muur creëert een kolom waarin op maat gemaakte meubels en de wasmachine kunnen worden geplaatst, terwijl zich aan de andere kant de douchecabine bevindt.

Advertisement

Hier creëert de metselwerkoplossing de ruimte voor het wastafelkastje en de wasmachine, waardoor het apparaat perfect wordt omkaderd.

Alles aan één muur: toilet, wastafel en wasmachine, inclusief spiegels en meubels!

Advertisement

De kolom die uit de verticale gemetselde muur is ontstaan, is het compartiment geworden waarin de wasmachine en de droger kunnen worden opgeborgen, en er is ook ruimte voor planken erboven.

Als je de douche in de hoek plaatst, kun je ook de wastafel aan de ene kant hebben en de wasmachine aan de andere kant.

Advertisement

En het is een oplossing die ook werkt (zo niet beter?) wanneer de douchewand geen gemetselde wanden heeft maar geheel van glas is: het oogt ruimtelijker.

Welke opstelling vind je het mooist?

Advertisement