Vermaak je met het maken van bloemen van wol door alleen vorken te gebruiken (+ VIDEO)

door Natasja

02 November 2021

Vermaak je met het maken van bloemen van wol door alleen vorken te gebruiken (+ VIDEO)
Advertisement

Wanneer je een knutselwerkje wilt versieren, of misschien een detail aan een kledingstuk wilt toevoegen, een broche wilt maken, of een modeaccessoire persoonlijker wilt maken, denk je vaak aan bloemen. Je kunt ze maken van restjes stof, vilt of foamrubber, maar ook van restjes wol

Er zijn veel manieren om bloemen met de hand te maken, en hier zijn een paar heel eenvoudige en leuke manieren om bloemen te maken met alleen een vork. In een handomdraai kunt u een rozet maken of een eenvoudiger platte bloem, die u kunt versieren met een kraal. Bekijk hoe je dit doet met behulp van de video aan het eind van het artikel.

Advertisement

Roosjes

Roosjes

Creativo

Rijg de draad op de tanden, afwisselend onder en boven, en ga zo door tot het draad driekwart van de tanden bedekt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Rijg de rest van de draad (wat je aan het weven was) door een naald met een groot oog, haal hem onder alle wol door, beginnend bij een van de buitenste tanden en ga zo van onder naar boven. Ga dan terug onder de wol en rijg de naald naar beneden. Doe hetzelfde met de andere twee tanden.

Creativo

Creativo

Sluit het werk met een strakke knoop net boven het wolweefsel.

Creativo

Creativo

Trek het hele weefsel uit de vork en je hebt een rechthoek van wol. Neem met een naald de overgebleven draad van het werk en maak daarmee een korte zijde van de rechthoek dicht, met een knoop, zodat deze een puntige vorm krijgt, zoals de bloemblaadjes van een roos.

Creativo

Creativo

Herhaal deze stappen tot je minstens 8 bloemblaadjes hebt. Neem één bloemblaadje, vouw het over zichzelf heen (zoals de middelste bloemblaadjes van een knop) en gebruik naald en draad (van katoen, om te naaien), om het van onderen dicht te maken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Voeg meer bloemblaadjes toe, vorm ze tot een roos en naai ze om de 3 of 4 aan elkaar aan de basis.

Creativo

Creativo

Als je ze allemaal aan elkaar hebt bevestigd, heb je je roosje klaar om te gebruiken zoals je maar wilt. Je zou ook draden van iets andere kleuren kunnen gebruiken om een kleurenfantasie op dezelfde bloem te creëren!

Advertisement

Eenvoudige bloemetjes

Eenvoudige bloemetjes

Creativo

Wikkel een draad rond alle 4 de vorktanden en sluit af met een dubbele strakke knoop, haal de knoop vervolgens over de buitenkant van de vork.

Creativo

Creativo

Ga door met het wikkelen en aantrekken van de knopen, één voor één, steeds aan de kant van de vork, totdat deze voor driekwart bedekt is.

Advertisement
Creativo

Creativo

Knip het kortere stuk draad bij de laatste knoop af en haal het uiteinde van het andere stuk draad door een naald, die je vervolgens onder alle wol doorsteekt, vanaf de basis naar boven, zoals je op de foto ziet. Maak vervolgens met de naald een knoop om het hele werk aan de zijkant dicht te maken.

Vermaak je met het maken van bloemen van wol door alleen vorken te gebruiken (+ VIDEO) - 12

Trek het geheel uit de vork en open het wollen werkje met je handen als een wiel, waarbij je de schakels voorzichtig uitspreidt.

Advertisement
Vermaak je met het maken van bloemen van wol door alleen vorken te gebruiken (+ VIDEO) - 13

Maak het vervolgens vast met draad en een kraal in het midden en je hebt je bloemetjes.

Bekijk onze video hieronder om de stappen beter te begrijpen.

Veel plezier!

Advertisement