Kaarsen om elke kamer te versieren: gebruik ze om het huis op een intieme en elegante manier in te richten

door Natasja

02 November 2021

Kaarsen om elke kamer te versieren: gebruik ze om het huis op een intieme en elegante manier in te richten
Advertisement

Kaarsen behoren tot de meest veelzijdige voorwerpen die je kunt gebruiken om je huis te decoreren: ze zijn de hoofdrolspelers van veel verschillende composities en oplossingen voor het versieren van elke kamer in huis, mooi om naar te kijken als ze uit zijn en klaar om een magische en onvergelijkbare sfeer te verspreiden zodra ze worden aangestoken.

Er zijn oneindig veel vormen, kleuren en geuren, die op een onbeperkt aantal manieren kunnen worden gecombineerd: de enige beperking is je fantasie. Kijk eens naar de onderstaande ideeën voor de juiste inspiratie om tafelstukken en decoraties te maken die bij veel gelegenheden en in veel verschillende delen van het huis kunnen worden gebruikt.

Advertisement

Een plat dienblad gevuld met rivierkiezelsteentjes, eventueel ook namaak, is een zeer snel en tijdloos idee voor een elegant tafelstuk in de woonkamer. Nog beter als de kiezels gepolijst zijn.

Advertisement

Iets rustieker maar nog steeds charmant: het tafelstuk waar kaarsen tussen kurken op een oud houten dienblad zijn gerangschikt.

Voor een ander soort tafel: gedraaide takken ondergedompeld in water en drijvende kaarsen aan de bovenkant van deze hoge, smalle glazen.

In de glazen bloemenvazen kun je een zandbodem maken waarin je lange, dunne kaarsen kunt steken.

Als je een dergelijk vitrinekastje vindt, met eenvoudige, sobere en elegante lijnen, heb je echt maar een paar kaarsen nodig om een zeer verfijnde decoratie te hebben.

Advertisement

Iets klassieker en bijna gotisch: een namaak open haard (of misschien een dichtgemetselde open haard die niet meer in gebruik is) wordt het toneel voor een compositie van kaarsen en kandelaars van vele verschillende afmetingen.

Je kunt ook houten kooien gebruiken om kaarsen in te zetten, een idee dat goed in een shabby chic inrichting zou passen.

Advertisement

Ook alleen, op een aantal planken, is de kooi met de kaars een populair idee, en je kunt hem versieren met verschillende groene takken of bloeiende twijgjes, afhankelijk van het seizoen.

In een bed van mos: een schattig groen idee.

Advertisement

Een zeer snelle maar stijlvolle versiering voor een belangrijke gelegenheid: omring de kaarsen met bladeren of ook bloemtakjes.

Wat vind je van kaarsen in een plantenbak vol vetplanten?

Advertisement

Houd je van de shabby chic stijl? Een oude spiegel gebruiken als kandelaar is een idee dat het overwegen waard is.

Een oud zilveren dienblad is de elegante, vintage touch die ook bij modernere meubels past.

Advertisement

En als je lantaarns hebt, van welke grootte dan ook, kun je ze altijd vullen met kaarsen.

Hoe gebruik jij het liefst kaarsen om je huis te versieren?

Advertisement