Een huis in minimalistische stijl: laat je inspireren en richt elke kamer met een moderne flair in

door Natasja

22 December 2021

Een huis in minimalistische stijl: laat je inspireren en richt elke kamer met een moderne flair in
Advertisement

Minimalistisch inrichten betekent, zoals de term zelf al aangeeft, elk element ontdoen van het overbodige, terugbrengen tot het essentiële, tot het "minimum". Dit betekent echter niet dat comfort moet worden opgeofferd of dat een woning leeg en kaal moet zijn, maar dat zuivere, scherpe vormen en neutrale kleurenpaletten en gedurfde contrasten elkaar perfect in evenwicht moeten houden, zodat elke ruimte wordt gevuld met overzichtelijke volumes en licht. 

Weinig meubelen en open kasten: kasten met een gladde buitenkant voeren de boventoon, verborgen oplossingen om efficiënt gebruik te maken van de ruimte en alleen de zuivere en elegante geometrieën die nooit worden onderbroken door iets overbodigs op te laten vallen. Hieronder vind je wat nuttige inspiratie.

Advertisement

Een neutraal kleurencombinatie waarin vaak ook plaats is voor donkerdere tinten van grijs tot zwart. Minimale keukens hebben zeer eenvoudige lijnen die zelfs deze moeilijke kleuren versterken.

Advertisement

Opvallende contrasten worden gecreëerd door de kleuren aan tegenovergestelde uiteinden van het spectrum te plaatsen, waardoor de zuivere, scherpe vormen worden versterkt.

Glas, metaal en gelakt hout: een keuken die klein is maar ruim aanvoelt, met vormen die orde scheppen.

In de badkamer, zoals in elke andere ruimte, kunnen minimalistische meubelen een manier zijn om verschillende stijlen, niet noodzakelijk hypermodern, te combineren.

Spiegels zonder lijst, de glazen wand die de doucheruimte zonder randen omsluit, geen lijstwerk op de meubelen: er zijn totaal geen overbodige details.

Advertisement

Er is ook geen plaats voor te veel accessoires die de oppervlakken vullen: ze moeten leeg blijven om de zuiverheid van de vormen tot hun recht te laten komen.

In de slaapkamer en niet alleen: eenvoudige constructies, verborgen oplossingen, weinig open kasten. De lijnen zijn hoekig, maar de kamers blijven comfortabel.

Advertisement

Grijze en heldere kleuren, het absolute minimum aan meubilair en decoratie om een kamer te vullen die, hoewel ingericht in een minimalistische stijl, niet leeg is.

Er is ook ruimte voor essentiële combinaties in een rustieke of etnische stijl.

Advertisement

Wanneer je kiest voor hout en natuurlijke vezels, hoef je niet per se een rustieke sfeer in de klassieke zin te creëren: het zijn de patronen en de afwerking die het minimale ontwerp zullen weergeven.

Een lichte en gezellige woonkamer met moderne en aantrekkelijke meubeloplossingen.

Advertisement

Spotjes, lampen en kroonluchters die aan het plafond hangen en zelfs het nachtkastje verlichten, zodat de vloer en de meubeloppervlakken zo vrij mogelijk blijven.

Vind je de minimalistische inrichtingsstijl mooi?

Advertisement