Maak een klein huis comfortabeler en leefbaarder met ruimtebesparende meubels en inrichtingsoplossingen

door Natasja

23 Oktober 2021

Maak een klein huis comfortabeler en leefbaarder met ruimtebesparende meubels en inrichtingsoplossingen
Advertisement

In kleine woningen is elke centimeter kostbaar: kamers vullen met te veel meubels en rekken die ruimte stelen en het ongemakkelijk maken om in die ruimtes te bewegen moet worden vermeden, maar dat is niet altijd gemakkelijk, vooral wanneer je wilt proberen om alle verschillende essentiële meubelstukken er in te plaatsen.

Werkbladen, kleine tafels om te werken of te studeren, planken en rekken om voorwerpen op te bergen of verschillende zitplaatsen zijn allemaal essentieel om zich te kunnen wijden aan de verschillende dagelijkse activiteiten in huis, en dan komen multifunctionele meubels of ruimtebesparende oplossingen misschien van pas, eventueel modulair en uitschuifbaar, zoals die je hieronder ziet.

Advertisement

In gesloten toestand ziet hij eruit als een gewone wandkast, maar verbergt een werkblad dat kan worden gebruikt door er gewoon een krukje onder te zetten.

Advertisement

Een mini open kledingkast, waarvan één kant als lange spiegel fungeert om je outfit te controleren. Hij heeft een handige draaiende basis en wordt de perfecte vervanger voor de stoel waar je de meest gedragen kleren van week tot week op een hoop gooit.

Een accessoire dat je ook veel op internet ziet is dit wasrek dat in een luik voor een klein venster kan worden veranderd.

Maar ook een opvouwbaar wasrek, dat aan de muur kan worden bevestigd en alleen wordt geopend wanneer dat nodig is, kan een echte uitkomst zijn.

Een open boekenkast in de woonkamer die kan worden gebruikt als bureau om te studeren of te werken: eenvoudig en modern!

Advertisement

Deurkozijnen die een boekenkastombouw worden: handig maar ook mooi om te zien!

De salontafel in de woonkamer kan een werkplek worden, en er zijn ook verschillende video tutorials om te proberen dit type salontafel met doe-het-zelven te maken.

Advertisement

Een ingebouwde kast verandert in een volledig uitgeruste wasruimte.

Geen ruimte voor een bijzettafeltje aan de zijkant van de bank? Gebruik de armleuningen!

Advertisement

Een bed met opbergruimte dat een hele hoek van de kamer vult met een comfortabele tussenvloeroplossing zal ruimte besparen.

En als de hoogte van het plafond het toelaat, zijn hoogslapers altijd zeer handig, vooral als ze op zo'n manier gemaakt zijn dat ze nuttige ruimte onder het bed bieden, vaak gebruikt als kledingkast.

Advertisement

Een stapelbed, maar het bovenste bed rust niet volledig op het onderste bed, maar is met sterke bevestigingspunten aan het plafond opgehangen. Dit houdt de kamer luchtiger.

Je zult met stof op je kleren te maken krijgen, maar volledig open kasthoeken nemen minder ruimte in beslag.

Wat zijn jouw favoriete ruimtebesparende oplossingen?

Advertisement