Herfstcomposities om het huis te decoreren? Gebruik de kleurrijkste takken in mandflessen!

door Natasja

14 November 2021

Herfstcomposities om het huis te decoreren? Gebruik de kleurrijkste takken in mandflessen!
Advertisement

Mandflessen behoren tot de meest populaire designvoorwerpen: een eenvoudige vorm van glas, die doet denken aan het leven in het verleden, toen deze dikbuikige wijnvaten gebruikt werden om wijn en olie in te vervoeren, en die nu vazen zijn geworden om het interieur of de buitenkant van het huis te decoreren.

Hun vorm, die kan variëren in grootte en min of meer rond of rank kan zijn, is op zichzelf al mooi, en in de meeste gevallen worden ze versierd met niet meer dan enkele bloeiende takken of, in het geval van seizoensdecoraties, met takken vol bladeren en bessen die typisch zijn voor de herfst. Het zijn eenvoudige maar elegante composities die geschikt zijn voor elk interieur.

Advertisement

Ze kunnen het verstrijken van de tijd bijhouden en beginnen zich al vanaf het begin met de schoonheid van de herfst te sieren, wanneer sommige planten nog groen zijn en andere de felle tinten van het seizoen tonen.

Advertisement

Soms komt de combinatie van kleuren voor op dezelfde plant, en het is altijd fascinerend om te zien.

Bij het samenstellen van glas in verschillende kleuren is amberkleurig en gebrandschilderd glas perfect om de compositie een warme toets te geven.

Met een beetje handigheid met glasverf kun jw ook een boom vol herfstbladeren over het hele oppervlak schilderen.

Net als deze grote glazen kan, kunnen mandflessen ook gesneden worden. Het is een zeer zorgvuldig proces en kan gevaarlijk zijn, dus als je deskundigen kunt vinden die het voor je kunnen doen is dat beter, maar sommige mensen werken ook thuis op deze manier met glas . Als een mandfles eenmaal is versneden, kan de bovenkant worden gebruikt als stolp, en hier is een idee om hem te gebruiken in een herfstdecoratie.

 

 

Advertisement

Elke tak van een plant die in de herfst nog in de vegetatieve fase is, kan de binnenkant van je huis decoreren: en je hebt er niet veel van nodig om ze mooi te laten uitkomen in een mandfles.

Olijftakken met een paar olijven zijn ook erg mooi.

Advertisement

Naaldboomtakken met dennenappels: ze doen aan de koude tijd van het jaar denken!

Ook de gedroogde takken en bladeren van veel planten kunnen een originele herfstcompositie in huis worden.

Advertisement

Een paar bloemen, of korenaren en seizoensbessen. Ook in dit seizoen zijn er genoeg planten om samen te combineren.

Heb je al mandflessen in huis?

Advertisement