Vind ruimte in de badkamer door de wand boven het toilet in te richten met de meest geschikte oplossing voor jou

door Natasja

23 Oktober 2021

Vind ruimte in de badkamer door de wand boven het toilet in te richten met de meest geschikte oplossing voor jou
Advertisement

Extra ruimte vinden om alle nodige voorwerpen in elke kamer op te bergen is een probleem waarmee je vaak wordt geconfronteerd, vooral wanneer er veel mensen in huis wonen of misschien nadat je al een aantal jaar in het zelfde huis woont en zo heel veel voorwerpen hebt verzameld.

De uitdaging bij ruimtegebrek is altijd om meubels, planken en diverse schappen toe te voegen zonder de esthetiek van de inrichting te verpesten en vooral zonder dat het te vol wordt zodat het moeilijker is om in die kamer rond te lopen. Wat de badkamer betreft, zijn er vaak punten waarmee niet onmiddellijk rekening wordt gehouden en die in deze gevallen juist nuttig zijn: één ervan is de wand boven het toilet.

Advertisement

Er zijn reeds heel wat meubelen van vrij standaardformaat in de winkels te koop, over het algemeen slank en functioneel, die het mogelijk maken het toilet comfortabel te gebruiken met planken erboven.

Advertisement

Een zeer populair model is dat in de vorm van houten ladders, en soms hergebruiken doe-het-zelvers juist die elementen om de badkamer in een rustieke of shabby chic stijl in te richten.

Een kleine uitgave die ook het verschil kan maken, is een rail, zoals die in de keuken wordt gebruikt, waaraan haken en manden kunnen worden gehangen om alles wat je nodig hebt op te bergen.

Als je houdt van het idee om voorwerpen om te toveren tot meubels met een originele stijl, dan kunnen stevige rieten manden en dergelijke ook in de badkamer aan de muur worden gehangen.

Wie goed is in werken met hout kan een open kast vol handige vakjes zoals deze gemakkelijk namaken.

Advertisement

Een alternatief voor manden aan de muur dat net zo populair is in de doe-het-zelf-wereld: houten kisten, die zoals je maar wilt kunnen worden overgeschilderd.

Er is weinig voor nodig om eenvoudige planken om te toveren tot een hangrek met touwen: licht en dynamisch, het is een eenvoudig, modern meubelstuk dat past bij veel verschillende inrichtingsstijlen.

Advertisement

Er is nooit een tekort aan mogelijkheden om blinde hangplanken te gebruiken, die er zelfs in dit deel van de badkamer mooi uitzien.

Als je daarentegen een nis kunt maken met planken van gipsplaat, krijg je een zeer stijlvolle oplossing op maat zonder veel geld uit te geven.

Advertisement

En je kunt ook besluiten om het te sluiten met deurtjes.

Oude, gerecyclede kasten zijn ook prima, en het gebruik van deuren als bescherming tegen ziektekiemen uit het toilet is een zeer hygiënische keuze.

Advertisement

Ook onder de geprefabriceerde meubelen vind je gesloten meubelen.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement