Douchecabine in een kleine badkamer: laat je inspireren door dit ruimtebesparende element

door Natasja

18 Oktober 2021

Douchecabine in een kleine badkamer: laat je inspireren door dit ruimtebesparende element
Advertisement

Niemand houdt van een kleine badkamer die oncomfortabel is om in te bewegen, en soms kun je je dus niet voorstellen dat er wel plaats is voor alles wat je nodig hebt, inclusief een douchecabine

Om een plek te vinden voor al het sanitair en een ruimte te creëren die zowel mooi is om naar te kijken als comfortabel om te gebruiken, moet je een beetje kunnen ontwerpen, zodat je niet iets hoeft op te geven dat wel zou passen. Daarom is het nuttig om inspiratie op te doen, zoals in het geval van de hieronder getoonde badkamers: ze zijn klein maar stijlvol, en bevatten douchecabines van verschillende modellen en afmetingen om zich zo goed mogelijk aan de beschikbare ruimte aan te passen.

Advertisement

Met een zo klein mogelijk wastafelkastje, maar met een pakkend modern rustiek design, is er ruimte voor een kleine vierkante douchecabine.

Advertisement

Een soortgelijke opstelling in een badkamer met een scherper, meer minimalistisch design, zeer mooie bekleding met houteffect op de vloer en een van de douchewanden.

Soms is er gewoon geen plaats voor de scherpe rand van een vierkante douchebak, dan kun je ervoor kiezen een vijfhoekige douchebak waardoor je je veel gemakkelijker in de ruimte kunt bewegen.

Een andere mogelijke oplossing is een deel van de kamer te isoleren met glazen wanden, waarbij de douchebak gelijk met de vloer komt. En eventueel uniformiteit creëren met de rest door dezelfde bekleding door te trekken tot buiten de douche.

Een grote douche in een kleine badkamer: dit is een manier om het te creëren.

Advertisement

Een lange, smalle badkamer: de doucheruimte bevindt zich achteraan op een verhoogde trede, slechts gescheiden door een gordijn, maar een glazen wand kan ook worden overwogen.

Geen hoeken: zowel het toilet als de douche zijn geplaatst in twee ronde uitsparingen in de muur. Zeer bijzonder en stijlvol.

Advertisement

Geen douchecabine: de ruimte om zich te wassen is alleen herkenbaar aan het gordijn, omdat de badkamervloer gelijk is aan de douche. Als er weinig ruimte is, is dit een traditionele oplossing.

Hout, glas en baksteen: dit is een badkamer met een moderne uitstraling die echt een lust voor het oog is. Ook hier deelt de douche de vloer met de rest van de badkamer, maar is afgescheiden door een ronde glazen cabine.

Advertisement

Om plaats te bieden aan de douche, zijn het toilet en de wastafel tot een minimum beperkt en precies in de hoeken geplaatst. De ruimte wordt bepaald door de afwisseling van zwart en wit.

Sommige mensen durven zelfs donkere kleuren te gebruiken voor de muren van een kleine badkamer: met de juiste verlichting is het mogelijk!

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement