Dek de tafel in perfecte herfststijl: laat je inspireren door deze stijlvolle ideeën

door Natasja

15 Oktober 2021

Dek de tafel in perfecte herfststijl: laat je inspireren door deze stijlvolle ideeën
Advertisement

De manier waarop je de tafels dekt kan een manier zijn om niet alleen belangrijke gelegenheden of feestdagen te vieren, maar ook het huidige seizoen. Inspiratie halen uit de vormen en kleuren van de natuur om ons heen is een goede tactiek om werkelijk schilderachtige tafels te creëren die het voor iedereen nog aangenamer maken om samen te lunchen of te dineren.

Laat je dan in de herfst ook inspireren door de kleuren, bladeren, bloemen en vruchten die symbool staan voor het seizoen, met warme en omarmende tinten, maar ook donkerdere en meer dramatische details. Bekijk de ideeën hieronder om er een te vinden die bij jou past.

Advertisement

Als je een aantal seizoensdecoraties hebt, zoals fluwelen pompoenen (of eventueel ook echte sierpompoenen) zijn die perfect om in het midden van de tafel te plaatsen.

Advertisement

Zilver en gebrand oranje: een kleurencombinatie die echt heel elegant is en perfect in deze tijd van het jaar.

Eenvoudige schikkingen in het midden van de tafel, met korenaren in grote glazen vazen met een lineair en zeer elegant ontwerp. Een houten snijplank, een paar kleine pompoenen of eventueel ook granaatappels, en vervolgens keramische borden: een discrete schikking met een charmante, rustieke toets.

Verschillende soorten decoratieve pompoenen in het midden, en onder de borden de raffia of rieten placemats, met oranje servetten. Snel te bereiden en erg mooi om te zien.

Mosterdgeel, een rijk pruisisch blauw en verder warme kleuren in bruintinten voor de glazen: dit kleurpalet past bij alle voorwerpen die de tafel versieren, is anders dan anders en erg mooi.

Advertisement

Een vleugje gotische elegantie: donkere kaarsen in zilveren kandelaars. Dit zal zeker indruk maken!

Ook buiten is een compositie in het midden van de tafel in donkere kleuren erg mooi, en staat het prachtig in een koperen pot.

Advertisement

Voor een ontspannen lunch, een grote snijplank vol met seizoensbloemen: dat is alles wat je echt nodig hebt.

Het zou leuk zijn als alle gasten aan het eind van de maaltijd een zoete traktatie bij elke plek aan de tafel konden vinden.

Advertisement

Met de trendy kleuren van de herfst zijn okerkleurige glazen vazen perfect, vooral als je ze kunt versieren met takken die al amberkleurige bladeren van het seizoen dragen.

Frisser en kleurrijker, met appels en een paar hortensiabloemen die hun oorspronkelijke kleuren hebben verloren en andere tinten beginnen aan te nemen, maar allemaal nog altijd erg mooi.

Advertisement