Heb je geen plaats voor een kledingkast in de slaapkamer? Kijk hoe je hem in de woonkamer kunt invoegen

door Natasja

12 Oktober 2021

Heb je geen plaats voor een kledingkast in de slaapkamer? Kijk hoe je hem in de woonkamer kunt invoegen
Advertisement

Een kamer of ruimte hebben voor de verschillende activiteiten die in een woning nodig zijn, is een luxe die niet iedereen zich kan veroorloven, ook wanneer oplossingen worden gevonden om de ruimtes op een intelligentere manier te scheiden. Zo kan het soms voorkomen dat de slaapkamer een beetje opgeofferd wordt en niet de ruimte heeft om de kledingkast te herbergen. Waar kan je hem dan neerzetten? Als er geen andere kamers beschikbaar zijn, zou de woonkamer een idee kunnen zijn.

Er zijn verschillende voorbeelden van mensen die erin geslaagd zijn om mooie ruimtes te creëren die zowel plaats bieden aan de ontspanningsruimte als aan een hoekje om kleren of accessoires op te bergen. Kijk eens naar enkele van deze oplossingen.

Advertisement

Als er een nis in de muur is, of als de kamer groot genoeg is om aan één kant ruimte te "stelen", dan kunnen de rekken tegen die muur worden gezet, en dan worden bedekt met een gordijn over de hele lengte, met een rail die tot aan het plafond loopt.

Advertisement

Het is nog beter als je een echte minikamer in de muur kunt creëren, of de kamer (of ook een brede gang) kunt verkleinen met een gipsplaten wand. Het wordt een super creatieve inloopkast.

In een grotere ruimte kun je ook een vertrek creëren die in de kamer integreert.

Een eenvoudige en intuïtieve oplossing: meubels die bij die van de woonkamer passen. In plaats van andere serviezen komen er kleren in te hangen, maar zolang ze gesloten blijven zal niemand dat opmerken, het is zelfs nog beter als er donker of spiegelglas wordt gebruikt.

Twee trappentredes met lades, en de ruimte ertussen is een kleine kast: een handig idee voor kleinere eenkamerwoningen.

Advertisement

De kast onder de trap: een slimme manier om gebruik te maken van deze vaak onbenutte ruimte.

Een soortgelijk idee als hierboven: de "muur" waarop een van de trappen rust is eigenlijk een kast. Maar het ontwerp is erg mooi, het maakt de trap zelfs origineler!

Advertisement

Als je ruimte nodig hebt voor accessoires, kun je denken aan toevoegingen aan de zijkant van de meubels, in dezelfde stijl: kleine kastjes die veel ruimte kunnen vrijmaken van lades in andere kamers.

Als je er zeker van bent dat je altijd alles goed afgestoft en opgeruimd houdt, dan is de modernste oplossing alles in het zicht houden! Het is onverwacht, maar kan echt stijlvol zijn.

Advertisement

En dat kan ook met alleen een kledingrek werken!

Zou je het leuk vinden om op deze manier je huis in te richten?

Advertisement